2011-06-02 15:56:43• hírek • Balog Anita

Nézőszámot duplázott a Sorompók nélkül fesztivál

A nemzetközi multikulturális színházi fesztivál rendezvényeire összesen hétezren látogattak ki, a legtöbben pedig a bukaresti és budapesti produkciókra voltak kíváncsiak. A szervezők a sikeren felbuzdulva már a jövő évi fesztivált tervezgetik, amelyen több lesz a szabadtéri előadás mint eddig bármikor.

Összességében pozitívan nyilatkoztak az ötödik alkalommal megrendezett Sorompók nélkül színházi fesztiválról a szervezők. Stier Péter vezérigazgató szerint a tavalyi 3000-3500 fős résztvevő-számot sikerült megduplázni, hiszen számításaik szerint több mint hétezren vettek részt a fesztivál tizenegy napjának rendezvényein. Elsősorban a stúdió-előadások voltak teltházasak, a nagyszínpadi művek közül a budapesti és bukaresti színtársulatok előadásaira voltak a legtöbben kíváncsiak. Nagy számú résztvevő követte figyelemmel a Tűzoltótorony parkjában felállított szabadtéri színpadon a Benkó Dixieland Band koncertjét is.

Stier szerint gazdaságilag nem volt veszteséges a fesztivál: a polgármesteri hivatal által kiutalt 220 ezer lejes kerethez 12 ezer eurónyi összeget tudtak hozzátenni a szponzorok segítségével illetve jegyeladásból. A jegyekből egyébként a bevétel a tavalyi évhez képest 3-4 százalékkal nőtt.

Andrei Mihalache, a román színtársulat igazgatója és Keresztes Attila, a Harag György társulat művészeti vezetője osztoztak a véleményen, hogy a bemutatott előadások minőségiek voltak és egy-egy különleges színházi élményt nyújtott. Egyedül azt sajnálták, hogy a Tamási Áron Színház többszörösen díjazott előadására, ami a rövid hivatalos megnyitót követte, csupán fél ház volt kíváncsi.


Sajtótájékoztató zárta a fesztivált
Sajtótájékoztató zárta a fesztivált


A sajtótájékoztatón a szervezők továbbá kifejtették: nagy öröm, hogy egy olyan remek szabadtéri helyszínt sikerült felfedezniük, mint a Tűzoltótorony parkja. A szabadtéri előadások sikerén felbuzdulva kijelentették: ha már nem lesz harmadik híd a közeljövőben a Szamoson, jövőre egy kulturális hidat építenek azzal, hogy a 16-os, illetve a 17-es lakónegyed parkjaiban is terveznek előadásokat.

A jövőbeli tervekkel kapcsolatban azt is elmondták, hogy bár számítanak a polgármesteri hivatal és a szponzorok segítségére, az idei év folyamán több pályázatot is le fognak tenni, hogy vissza nem térítendő támogatást nyerve a hatodik fesztivált még színvonalasabbá tegyék.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: