2009-02-16 14:31:07• hírek • Szatmár.ro

Kivonultak a PD-L-sek

Miután politikai síkra akarták terelni a falugyűlést, a PD-L lázári tanácsosai és tagjai elhagyták a termet.

Vasárnap délután mintegy harmincan vettek részt a szokásos éveleji falugyűlésen Lázáriban. A rendezvény elején Lengyel István polgármester és Roszpapa Csaba alpolgármester beszámoltak a tavalyi év megvalósításairól és a 2009-es tervekről, majd a hozzászólások, lakossági témafelvetések következtek. Itt először a PD-L döntéshozói és tagjai szólaltak fel, több témában is felelősségre vonva a helyi vezetést: a hozzászólások lényege az volt, hogy az önkormányzat tevékenysége sok kívánnivalót hagy maga után.

A kormánypárt helyi képviselete egy adott pillanatban aztán fogta magát, és testületileg kivonult a falugyűlésről, ami Lengyel István polgármester szerint tiszteletlenség a község lakosaival szemben. A szemetelés, az utak, a legelők állapota mellett szóba kerültek a falugyűlésen igen érdekes témák is. Többek között az, hogy a főutca egyik udvarán állatvásárt működtet a tulajdonos: 40-50 lovat tart állandóan a portáján, amelyeket éjszaka szállítanak el zajos teherautókkal.

A jószágokat ráadásul rendszeresen kínozzák, elképesztő körülmények között tartják. A polgármester válaszában elmondta: tudnak a dologról, sőt, pénteken a Környezetvédelmi Ügynökség felügyelői is a helyszínen jártak.

Időközben megürültek a PD-L-s tanácsosok székei.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: