2012-03-09 14:12:16• hírek • Kocsis Zoltán

Polgármesterségről álmodik az MPP

Bár magyar egységről beszél, külön polgármester-jelöltet indít Szatmárnémetiben a Magyar Polgári Párt - jelentette be annak elnöke, Szász Jenő pénteken megtartott sajtótájékoztatóján. Az elnök elmondta, nem zárkóznak el a tárgyalásoktól, „de nem adjuk fel magunkat, mint négy évvel ezelőtt."

Az 53 éves Zazula Béla, a párt polgármester-jelöltje szerint Szatmárnémeti nagy gazdasági lehetőségeket mulasztott el, és az elmúlt években csak hanyatlott, csak visszafelé fejlődött. „Bizonyíték erre, hogy az elmúlt tíz évben csökkent a város lakossága", mondta.

Ha ezt a sajnálatos demográfiai tendenciát csakis a gazdasági helyzethez kötjük, talán érdemes megemlíteni, hogy Székelyudvarhely lakossága 1992 és 2002 között közel háromezerrel, az utóbbi tíz évben pedig további 4700-al esett vissza. Márpedig ezen időszakban, pontosabban 1996 és 2008 között, egy bizonyos Szász Jenő töltötte ott be a polgármesteri tisztséget...

Az a Szász Jenő, aki sajtótájékoztatóján „bravúros szereplésnek" titulálta az MPP 2008-as választási eredményeit. Holott az általa áhított és biztosra vett megyei elnöki széket nem tudta megszerezni Hargita megyében.

Annak ellenére, hogy az MPP jelenleg 11 polgármesteri tisztséggel rendelkezik országszerte, Szász és Zazula kijelentették: Szatmárnémetiben csak a győzelemmel lennének elégedettek.

Leszögezték, ők nyitottak a tárgyalásra, de nem az RMDSZ, hanem az Erdélyi Magyar Néppárt a legfőbb partnerük. „Össze akarom fogni az erdélyi jobboldalt", mondta Szász Jenő, figyelmen kívül hagyva, hogy február 24-én az Erdélyi Magyar Televízióban a legfőbb partnerének vélt EMNP szellemi vezére, Tőkés László hiénának nevezte és „terrorista jellegű politizálással" vádolta meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: