2013-05-29 15:50:11• hírek • Kocsis Zoltán

Polgármesteri jutalom az országos bajnok röplabda-csapatnak

Az ADEP/Sportlíceum csapata a hétvégén a dél-kelet lengyelországi Jaslo városában lépnek pályára.

Az 14 éven aluliak korosztályában országos bajnoki címet nyerő SC ADEP/Sportlíceum női röplabdacsapatot díjazta szerda délben Dorel Coica. A polgármester az esemény alkalmából több érdekes kijelentést is tett a Szatmárnémeti VSK jövőjével kapcsolatban.

„Tiszta szívemből gratulálok a röplabdacsapatnak. Az ő példájuk mutatja azt az utat, amelyen a szatmári sportnak haladnia kell ezentúl", jelentette ki Coica. „A jövőben a saját tehetségeinkre alapozunk és nem más városból vagy más országból hozunk sztárokat sok pénzért", tette hozzá.

Az Adrian Pricop által felkészített csapat a regionális elődöntőn vívta ki magának a bukaresti fináléba való bejutást. A döntőben nyolc együttes vett részt, a szatmáriak viszont elsöprő magabiztossággal hódították el a bajnoki címet - egyetlen szettet sem veszítettek. Mi több, Natalia Preda lett a legjobban védekező játékos, míg Adriana Mateit a legjobb ütőjátékos mellett a torna legjobbjának is megválasztották. Ők ketten, Andreea Maximmal és Alexandra Molnarral kiegészülve meghívást kaptak a korosztályos román válogatottba is.

Az esemény margóján tartott sajtótájékoztatón Coica kitért a Szatmárnémeti VSK klubjának jövőjére is. „Nem az a célunk, hogy kiemelkedő eredményeket érjünk el drága játékosok alkalmazásával, hanem hogy kibontakozási lehetőséget biztosítsunk a szatmári tehetségeknek", jelentette ki a polgármester, kiemelve: hamisak azok a pletykák, amelyek szerint a város vezetősége meg szeretné szüntetni a klubot.

A VSK női kosárlabda-csapata az elmúlt öt évben két-két ezüst illetve bronzérmet szerzett az élvonalbeli bajnokságban - ezeket az eredményeket viszont csak szatmári lányokkal lehetetlen megismételni. Jönnek tehát a középszerűség évei.

További újdonság a VSK-val kapcsolatban, hogy a kézilabda és a kosárlabda mellett a következő szezonban immár röplabda, tenisz és cselgáncs szakosztálya is lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: