2008-11-17 16:19:45• hírek • Szatmár.ro

Önkormányzatok az egységes Tövishátért

A Tövishátat mint egységes és nem két megyére szakadt térséget kell kezelni a megfelelő fejlődés érdekében, ismerte fel Szilágy és Szatmár megye önkormányzata.

Annak érdekében, hogy a tövisháti települések vezetőinek, illetve a szatmári és a szilágysági kormányzati tisztségviselőknek lehetőséget teremtsenek arra, hogy együtt gondolkodva meghatározzák a térségnek leginkább megfelelő fejlesztési irányzatokat, konferenciát szerveztek Hadadra.

Seres Dénes Szilágy megyei, illetve Csehi Árpád Szatmár megyei RMDSZ elnökök meghívására kedden, a térség polgármesterei és tanácsi képviselői mellett törvényhozók és vezető beosztású kormányzati tisztségviselők fognak találkozni a hadadi Dégenfeld kastélyban.

A rendezvény tíz órakor, Csehi és Seres megnyitójával kezdődik. Ezután Kovács Máté RMDSZ képviselőjelölt moderálásával Kónya László szenátorjelölt, történész tart előadást a Tövishát múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Borboly Csaba, az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke a kistérségekről és a kistérségi stratégiákról beszél majd.

A tanácskozás második részét Túrós Lóránd szatmári képviselőjelölt fogja vezetni. Ezalatt Kovács Péter, az Országos Ifjúsági Hatóság elnöke beszél majd arról, ő hogyan látja a vidéki ifjúság érvényesülési lehetőségeit, Nagy Zoltán pedig, az Országos Környezetvédelmi Ügynökség elnöke a környezeti infrastruktúra fejlesztéséről tart előadást a résztvevőknek.

A kölcsönös kapcsolatcserét és a jövőbeni jobb együttműködést is céljául kitűző konferencia délben, a felújított hadadi polgármesteri hivatal átadásával zárul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: