2013-05-10 17:34:12• hírek • Szatmar.ro

Polgármesteri gratuláció polgármester nélkül

Az elmúlt években minden kétséget kizáróan Szatmárnémeti történelmének legsikeresebb „labdás csapatává" nőtte ki magát a VSK női kosárlabda szakosztálya: öt év alatt két ezüst és két bronzérmet valamint egy negyedik helyet szereztek az országos élvonalban. A legutóbbi bronzérmet alig néhány napja, kedden szerezték meg. Mégis, érdekes dolgok történnek a csapat körül az utóbbi napokban.

Először is, a Gyulafehérvár legyőzését követő ünnepségen Szatmárnémeti vezetősége semmilyen módon nem vette ki a részét, Dan Fleseriu edző pedig a szezon közben lemondott Fógel László egykori elnöknek mondott köszönetet. Péntekre aztán meghívták a csapatot a polgármesteri hivatalba, amolyan díjazás céljából.

A meglepetés (vagy talán már nem is az) a hivatalban érte Utahya Drye-t, Chadijah Whittingtont, Szmutku Renátá, Florentina Ardeleanut, Monica Ivant, Nagy Anitát, Szlimák Hajnalkát, Dara Kovácsevicset és Orosz Andreát valamint Dan Fleşeriu vezetőedzőt, Florin Mureşan szakosztályelnököt, Fülöp György erőnléti edzőt és Bendó Csaba fizioterapeutát: egyik polgármester „sem ért rá" fogadni a meghívottakat! És nem jelent meg Valeriu Neagu klubelnök sem, akit néhány hónapja nevezett ki a városvezetés.

Hiányukban Dan Babut városmenedzser fogadta a vendégeket, gratulált a csapatnak, vette át a Dorel Coicának szánt, dedikált mezt. És ami a legkényelmetlenebb, válaszolt a kérdésekre.

A polgármester nevében biztosította a jelenlévőket, hogy a VSK jövőre is indulhat az élvonalban, mert a hivatal igyekszik előkeríteni a költségvetésben előírt 1,6 millió lejt. Arra viszont nem tudott válaszolni, hogy a lányok mikor kapják meg egy havi elmaradt pénzüket valamint azt a pénzt, amit kiszállásra saját zsebükből teremtettek elő. A csapatnak lett volna kérdése Neagu felé is, ám az elnök úrnak is „sürgős dolga akadt"...

„A légiósok mennének hazafelé, de ameddig nem kapják meg a pénzüket, nem tudnak elutazni. Jó lenne minél hamarabb lezárni ezt a szezont az anyagiak terén is, enélkül ugyanis szó sem lehet érdemi tárgyalásokról a jövőt illetően", fogalmazott a sikertréner.

Ünneplés helyett a csapat csak ígéretet kapott: „Nem tehetek mást, mint hogy továbbítom a kéréseket az illetékesek felé. Mindenki legyen nyugodt, megkapja a pénzét", mondta Dan Babut - aki mellesleg a város és a megye vezetői által teljes mellszélességgel támogatott Olimpia elnöke is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: