2010-11-20 15:25:30• hírek • Tóth Klarissz

Polar Spinracing, a legjobb edzőpartner

A PrimaGym aerobic, cycling & fitnesz center által kínált megannyi edzés- és mozgásforma egy újabb szolgáltatással bővült. November 15-től Polar Spinracing személyre szabott edzésformával várják az érdeklődőket, Szőlősi Rita személyi edző irányításával és felügyeletével valamint a Polar puls óra és mellkasi jeladó által, melyek segítségünkre lesznek abban, hogy kerékpározás és futópadon történő gyaloglás, futás közben zsírt égessünk vagy éppen állóképességet fejlesszünk.

Annak érdekében, hogy edzés közben hatékonyabb eredményt érjünk el, nem kell teljes erőbedobással, maximális intenzitáson edzenünk. Ahhoz, hogy fizikai kondíciónkat jobb formába hozzuk és látható eredményeket érjünk el az szükséges, hogy szervezetünk pillanatnyi állapotának megfelelő intenzitáson végezzük az edzést. Sokan tévesen azt hiszik, hogy hatékony zsírégetés kizárólag intenzív erőkifejtéssel érhető el, ez azonban nem helytálló. A zsírégetés akkor eredményes, ha hosszú távú, hosszabb időtartamú edzéseket iktatunk be, nem megerőltető-, szervezetünknek optimális intenzitásút.

Pulzusmérő, futópadon és kerékpáron egyaránt

Edzés előtt igényeld a Polar puls (pulzusmérő) órát és mellkasi jeladót/mellkaspántot, melyek teljes adatokat szolgálnak a testedzésről. A személyes adatok beiktatását követően a Polar puls megjeleníti a személyre szabott, optimális edzésintenzitást, annak függvényében, hogy állóképességünket akarjuk fejleszteni vagy zsírt szeretnénk égetni. A készülék érdekessége, hogy az edzés intenzitását annak függvényében állítja be, amilyen az adott napon az erőnléti állapotunk. Az adatok felvételét követően a szerkezet elemzi a jelenlegi teherbírásunkat, és ennek megfelelően szabályozza az edzés intenzitását. Egy olyan intelligens pulzusmérőről van szó, ami a pillanatnyi pulzusszámból és annak változásából következtet fizikai állapotunk napi szintjére.


Polar Spinracing: zsírégetés és állóképesség fejlesztés

Polar Spinracing: zsírégetés és állóképesség fejlesztés


Rendszeres mozgás esetén - amennyiben nem vagyunk fáradtak és feszültek - egy jóval intenzívebb edzést is kipróbálhatunk. Fontos tudnivaló, hogy az edzés kezdetekor még nem történik zsírégetés. Egy 50 - 60 perces edzés időtartama esetén, az első 30 perceben mindössze a szénhidrátok fogynak, a zsírok lebontása fél óra elteltével indul be.

Az edzés alatt a pulzusmérő órán a következő információk jelennek meg:

A pontos idő, az edzés időtartama, a pillanatnyi pulzusszám, melyik edzészónában edzünk (állóképesség vagy zsírégetés) valamint az edés során elégetett kalóriák száma. Edzést követően pedig egy úgynevezett edzés összefoglalót is feltüntet, annak érdekében, hogy pontosan megtudjuk, az állóképesség illetve a zsírégetés zónájában mennyi időt töltöttünk el és mennyi kalóriát égettünk, továbbá az általános és a maximális pulzusszámot is megjeleníti.




A mellkasi jeladó (mellkaspánt) konnektor része, EKG pontossággal összegyűjti és továbbítja a jelet a konnektor rész felé, ami továbbítja az adatokat az órának. Az edések alkalmával fontos szerepe van a pulzusszám-, vagyis a szívműködés frekvenciájának figyelemmel kísérésének. Az aktuális pulzusszámot számos tényező határozza meg: a nem, az életkor, az egészségi-, és a pillanatnyi pszichés állapot, az elfogyasztott étel jellege illetve mennyisége, a genetikai tényezők, testtömeg és az edzettségi szint egyaránt. A Polar puls segítségével megtudjuk, melyik a személyes zsírégető pulzustartományunk. Az optimális zsírégetéshez, az állóképesség fejlesztéséhez illetve az edzés intenzitásának méréséhez, a PrimaGymnél edzés előtt igényeld a pulzusmérő órát!


Edzés előtt igényeld a Polar puls (pulzusmérő) órát

Edzés előtt igényeld a Polar puls (pulzusmérő) órát


A Polar puls segítségével megtudjuk, melyik a személyes zsírégető pulzustartományunk

A Polar puls segítségével megtudjuk, melyik a személyes zsírégető pulzustartományunk


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: