2016-04-26 16:11:42• hírek • Szatmár.ro

Pokolian nehéz feladat vár Gyenes Manira - bemutatták a 2017-es Dakar-rali útvonálat

A Dakar-rali szervezői kedden hozták nyilvánosságra a 2017-es verseny tervezett útvonalát. A szatmári Dakar-hős, Gyenes Emánuel motorja már nagyjából fel van készítve a jövő évi versenyre, már csak magát kell felkészítenie a nagy tengerszint feletti magassághoz.

Az eddigieknél is komolyabb megmérettetés vár Gyenes Manira jövőre. Az Autonet Motorcycle Team versenyzője az útvonalat látva a Szatmár.ro-nak elmondta: a verseny eleje és a vége számára ismerős terepen fog zajlani, ám lesz öt-hat olyan nap, ami nagyon meg fogja izzasztani. A legutóbbi, 2016-os ralin 14. helyen végzett a szatmári motoros, akkor a 4 ezer méter felett zajló verseny igen megviselte őt, erős fejfájás kínozta szinte végig. A 2017-es Dakar útvonala szerint 5 vagy 6 versenynap is az Andokban zajlik majd...

Mani szerint a motorja szinte már fel van készítve a következő Dakar-kalandra. Megérkezett és fel is szerelték a járműre a speciális első felfüggesztéseket, ennek köszönhetően jövőre már nem indulhat a Maraton kategóriában, viszont a motorja a top10-es versenyzők kétkerekűjéhez lesz hasonló. A hátsó felfüggesztéseket is megrendelte már, azok a napokban kell megérkezzenek.

"Az motor többé-kevédbé készen áll a következő Dakarra, már csak magamat kell felkészítenem. Hozzá kell szoktatnom a szervezetemet a nagy magasságokhoz, a következő hónapokban, illetve a versenyhez közeledve úgy tervezem, hogy Ausztriában a hegyekben fogok túrázni, motorozni vagy bicajozni" - mondta Gyenes.

A szatmári motoros egyébként jelen pillanatban három versenysorozatban is érintett. A romániai enduro bajnokságban első helyen áll, a magyarországi enduro bajnokságban két forduló után szintén első helyezett. A magyarországi endurokrossz második fordulóját pont a hétvégén szervezik, abban a bajnokságban jelenleg harmadik helyen áll. "A másodikként futottam volna be a célba, ha az utolsó körben nem megy tönkre egy pakolás és nem folyik el szinte az összes víz a motorból" - meséli Mani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: