2016-07-22 16:55:45• hírek • Kocsis Zoltán

Pokoli nehéz kezdés vár a VSK-ra a Bölények Ligájában

„Az újrakezdés súlya" című Ossian-nóta címét idézi a Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabdacsapatának újbóli debütálása a román élvonalban, tekintve, hogy Várady Gyula edző fiaira pokolian nehéz szezonrajt vár. Talán elég, ha annyit mondunk, nyitányként rögtön a bajnoki címvédő Dinamo otthonában kezd a VSK augusztus elsején.

A Román Kézilabda Szövetség péntek délelőtt sorsolta ki a 2016-2017-es bajnoki szezon programját. Noha a VSK a 2012-es kiesést követően a pályán nem tudta kivívni a visszajutást, de a Nagybányai Minaur és a zsilvásárhelyi Pandurii visszalépését követően a szövetség meghívta az élvonalba a klubot, amely élni kíván a lehetőséggel.

Így hát az első fordulóban rögtön az bajnoki címvédő Dinamo lesz a szatmáriak ellenfele, majd a második fordulóban a Foksány érkezik Szatmárnémetibe. A harmadik fordulóban ismét Bukarest lesz a cél, a Steaua pedig az ellenfél, míg a negyedik fordulóban Székelyudvarhelyen lesz fellépése a gárdának.

A szövetség arról is döntött pénteken, hogy a pontvadászat ezentúl a Liga Zimbrilor, azaz a Bölények Ligája nevét veszi fel. Mit ne mondjunk, elég viccesen hangzik.... A hivatalos indoklás szerint azért esett a választás a bölényre, mert az az ország egyik jelképe, címerállata.

A „szatmári bölények" négy év távollét után térnek vissza tehát az élvonalba, céljuk pedig nem lehet más, mint a biztos bennmaradás - lehetőleg az első 10 hely valamelyikén végezni, mert így sikerülne elkerülni az osztályozót. Ennek eléréséhez Várady Gyula szerint legalább két további játékosra lenne szükség, akik közül az egyik egy átlövő.

A csapat amúgy jelenleg Muzsdajon edzőtáborozik, ahol Fülöp György atlétika-edző felel a játékosok fizikai felkészítéséért. Ezt követően a bajnokság kezdetéig a Temesvári Poli, a Fogaras, a Minaur, a Nagyvárad és a Bákó ellen játszanak majd felkészülési meccseket.

A VSK további programja
1. forduló: Dinamo - VSK
2. forduló: VSK - Foksány.
3. forduló: CSA Steaua - VSK
4. forduló: Székelyudvarhely -  VSK
5. forduló: VSK - Torda.
6. forduló: Bukaresti CSM -  VSK
7. forduló: VSK - Temesvár.
8. forduló: Fogaras - VSK
9. forduló: VSK- Resicabánya.
10. forduló: Suceava -  VSK
11. forduló: VSK - Konstanca.
12. forduló: Călărași -  VSK
13. forduló: VSK - Vaslui.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: