2010-01-09 13:44:57• hírek • MTI

Pokolgéppel fenyegetőztek az utasok

Terrorellenes rendőri egységek vettek őrizetbe péntek éjjel a londoni Heathrow repülőtéren három - állítólag részeg - utast, akik pokolgépes fenyegetésre utaló kijelentéseket tettek egy induló repülőgép fedélzetén.

Az incidens az Emirates légitársaság Dubajba induló repülőgépén történt. A Boeing 777-es már a kifutópálya felé tartott, amikor az utasok jelezték a személyzetnek, hogy három személytől "szóbeli fenyegetéseket" hallottak.

A repülőgépet megállították, majd a légikikötő egy félreeső részére irányították. Itt a Scotland Yard terrorelhárító osztagának tagjai felszálltak gépre, és három fiatal brit utast megbilincselve elvezettek. A Sky News hírtelevízió beszámolója szerint úgy tűnt, hogy az illetők "előzőleg túl sokat ittak".

A Scotland Yard szóvivője megerősítette, hogy a repülőgépről három utast leszállítottak és őrizetbe vettek. A gépet robbanószerek érzékelésére kiképzett kutyákkal is átvizsgálták, de veszélyes anyagot nem találtak. A repülőteret az incidens ellenére nem zárták le.

A brit repülőtereken rendkívüli mértékben megszigorították az utasok biztonsági ellenőrzését azóta, hogy karácsony napján egy nigériai férfi a testére erősített robbanó eleggyel megpróbálta felrobbantani az amerikai Delta-Northwest légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó egyik Airbus A330-as utasszállító repülőgépét. A merényletkísérlet során lángok csaptak fel a robbanószerkezetből, detonáció azonban nem történt, és az utasok, valamint a személyzet tagjai legyűrték a súlyosan megégett merénylőjelöltet.


Péntek éjjel történt az incidens a londoni repülőtéren


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: