2011-07-13 12:31:19• hírek • Kocsis Zoltán

Ahova akartunk, betörtünk

Könnyen megnyíló kaputelefon, nyitott ablakok, kerítéskapuban hagyott kulcs - mind-mind olyan dolog, ami egy közepesen ügyes betörőnek is felér egy „Szezám, tárulj"-al. Ezen alapvető dolgokra igyekezett felhívni a lakosság figyelmét a Szatmár Megyei Rendőrség újabb akciója keretén belül.

A „Biztonságos vakáció" elnevezésű tájékoztató és figyelemfelkeltő akciót a múlt héten indította a rendőrség, figyelembe véve, hogy a nyári vakációk során drasztikusan megnő a lakásokból való rablások és lopások száma, amely az elmúlt három évben amúgy is növekedőben van országszerte.

Parasca Teofil, a rendőrség nyomozati osztályának vezetője elmondta, sajnálatos módon az tájékoztató program kezdete óta nem hogy csökkent volna, de inkább nőtt a lakásból való lopások száma. Ezért az újabb akció során a bűnüldöző szerv munkatársaival a Carpati II. lakónegyedben tettünk egy látogatást.

Ott kiderült, hogy a találomra kiválasztott lakó egy szóra kinyitotta a kaputelefont, minden további nélkül készpénzként kezelve, hogy a villanyáram-szolgáltató munkatársa kéri a bebocsátást. Ráadásul az illető lakos lakásának bejárati ajtaja nem volt bekulcsolva, ő pedig készségesen elismerte, hogy nem is szokta.



Utcára néz a nyitott ablak - akcióban a rendőrség munkatársa


A tömbházak árnyékában meghúzódó magánházak lakói sem bizonyultak elővigyázatosabbaknak. A szabadidőruhába és baseball-sapkába átöltöző rendőrtiszt alig néhány lépés után talált egy utcára nyíló, földszinten lévő nyitott ablakot, ahová, ha akarta volna, be is mászhatott volna. Néhány házzal odébb egy rozoga kerítés ajtajában belül felfedezett kulccsal könnyedén bejutott az udvarra, ahol a házőrző kutya farkát csóválva fogadta...

Parasca Teofil ismételten kiemelte, hogy mi magunk is alaposan megnehezítjük vagy akár megkönnyíthetjük saját magunk kirablását, éppen ezért megkéri a lakosságot, hogy mindenki figyeljen jobban oda saját maga és szomszédai vagyontárgyaira; gondosan zárjuk be az ajtókat, ablakokat; lehetőleg ne nyissuk ki a kaputelefont idegeneknek és ha bármi gyanúsat látunk, hívjuk a 112-es segélyhívó számot.


Ötletes megoldás - kosár a reklámoknak, így nem kell beengedni a hordozóját



Kulcs a zárban és máris be lehet menni



Barátkozik a házőrző



Parasca Teofil nyilatkozik a sajtónak


A Szatmár.ro -t megtalálod a Facebook-on is. Like-old a Szatmár.ro-t és nézz még több fotót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: