2011-08-04 12:23:36• hírek • Póti Orsolya

Pofonegyszerű bejutni a lépcsőházakba

Ezúttal a kaputelefonokkal ellátott lépcsőházakba próbáltak bejutni a rendőrség munkatársai. És nem ment nehezen, ugyanis sokan könnyedén kinyitották az ajtókat.

Nemrég indította a megyei rendőrség a „Biztonságos vakáció" elnevezésű tájékoztató és figyelemfelkeltő kampányát, arra való tekintettel, hogy a nyári vakációk során megnő a lakásokból való rablások és lopások száma, amely amúgy is növekedőben van országszerte. A kampány során a rendőrség munkatársai a lakosok biztonságának és értékekeinek fokozottabb védelmére hívják fel a figyelmet.

Az augusztus 4-i akció alkalmával a rendőrség munkatársai a 14-es, a 15-ös és a 16-os lakónegyedekbe tettek látogatást, ellenőrizve azt, hogy hogyan sikerül a csalóknak, tolvajoknak bejutni a kaputelefonnal ellátott lépcsőházakba.

A helyszínen kiderült, hogy a lakók bárkinek könnyedén kinyitják az ajtót. Sandulescu Simona rendőrbiztos-helyettes, a kampány egyik vezetője találomra választott ki egy lakót és becsengetett;  mindössze annyit mondott, hogy egy ajánlattal érkezett.

A lakó azonnal kinyitotta az ajtót és beengedte az érkezőket, mit sem sejtve abból, hogy ki illetve kik jönnek  be lépcsőházba. A lakáshoz érkezve, becsengettünk, a rendőrség munkatársai pedig felvilágosították az ott lakókat arról, hogy egyre nagyobb a lakásokból való lopások száma, ezért máskor ne engedjenek be anélkül senkit, hogy meg ne kérdezzék, hogy ki ő és pontosan mit akar.

A rendőrség megkéri a lakosságot, hogy mindenki figyeljen jobban oda saját maga és szomszédai biztonságára és értékeire, és lehetőleg ne nyissák ki a kaputelefont idegeneknek. Ha bármi gyanúsat észlelnek, hívják a 112-es segélyvonalat.




A rendőrség munkatársai tájékoztató jelleggű szórólapokat hagytak a postaládákban
A rendőrség munkatársai tájékoztató jelleggű szórólapokat hagytak a postaládákban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: