2014-12-22 18:58:09• hírek • Szatmár.ro

Poén poén hátán és rengeteg fülbemászó dallam a szilveszteri előadásban

Bessenyei István rendezi a Harag György Színtársulat szilveszteri előadását.

Hétfőn a hamarosan bemutatásra kerülő és fergetegesnek ígérkező szilveszteri előadás kapcsán tartottak sajtótájékoztatót.

A Harag György Társulattal egyidős a hagyomány, miszerint vidám zenés előadással - kabaréval, zenés bohózattal, operettel vagy éppen musicallel - búcsúztatják az óévet a színészek. Ez idén sincs másként: a tavaly zajos sikert arató Fekete Péter című előadást is rendező Bessenyei István jegyzi az idei szilveszteri előadást is, amelynek címe: Én és a kisöcsém.

Eisemann Mihály és Szilágyi László „vidám társasutazása" hosszú idők óta a könnyed színházi műfajok legkedveltebbjei közé tartozik. Klasszikussá vált, sok slágerrel megtűzdelt, szellemes történet. A néző remek humorral, egy jó adag pimaszsággal, tobzódó ötletekkel találkozik, de a darab egy pillanatig sem rugaszkodik el a műfaj szigorú szabályaitól. Mire kiderül, hogy a főszereplő fiú tulajdonképpen lány, olyan komikus helyzetek sorozatának kell bekövetkeznie, amelyek a bohózat és ezáltal a szerzők mély emberismeretéről és ironikus életfelfogásáról tesznek tanúbizonyságot. Életbölcsességek példáján keresztül láthatja a néző, hogy az emberi sors sokszor csupán egyetlen tétova mozdulaton múlik, és nem mindegy, hogy jobbra vagy balra lépünk el a szerencsénk, vagy ne adj' isten szerencsétlenségünk elől. De nem kell izgulni, főhőseinkre elkerülhetetlenül vár a boldogság. „Én és a kisöcsém, fütyülünk a nőkre az idén..." - talán ez a legismertebb betétdala ennek az operettnek, amelyet Eisemann Mihály és Szilágyi László 1934-ben írt, és amelyet minden évadban műsorára tűz valamelyik magyar nyelvű színház. A szerelmi történet Velencében játszódik, és egy kirándulás során összezárt, különféle sorsú és társadalmi helyzetű emberek találkozásáról mesél. A helyzetkomikum és szövegpoénok alapjául a nélkülözhetetlen félreértések szolgálnak.

A társulat, hagyományaihoz híven, idén is két év végi előadást játszik. A bemutatóra 2014. december 30-án kerül sor 19 órától 30 lejes bemutató-áron, a szilveszteri díszelőadást pedig december 31-én, 18 órától láthatja a közönség 50 lejes belépő ellenében.

A sajtótájékoztatón részt vett Fornvald Gréti díszlettervező is, aki a darab képi világáról beszélt. Megtudtuk: a tervezéskor figyelembe kellett venni, hogy a díszleteknek mobilisaknak kell lenniük, ugyanis valószínűleg nem csak a szatmárnémeti színház jelenlegi épületében lesz bemutatva a darab. Ezért fontos, hogy a játékteret formálni lehessen.

Kedvezményes jegyárak

A színház az ünnepek alkalmából csoportos kedvezményt hirdet: mivel idén a 2014-es naptári évet búcsúztatjuk, minden 14 megvásárolt jegy után egyet ingyen kínálnak az érdeklődő csoportoknak. A kedvezmény a legalább 14 fős csoportok mellett a 14-ik, 114-ik, 214-ik stb. egyéni jegyvásárlóra is vonatkozik. Utóbbiak szintén ingyen juthatnak hozzá egy-egy belépőhöz. A kedvezményes ajánlat mind a 30-i, mind pedig a szilveszteri produkcióra érvényes.

Jegyet váltani a színház Horea úti jegypénztárában lehet, minden hétköznap 10 és 17 óra között, vagy interneten a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszeren keresztül. További információkért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen lehet érdeklődni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: