2009-07-21 17:11:28• hírek • Szatmar.ro

Plovdiv után, két szélsőség között

A vívó Európa-bajnokság egy aranyat és egy utolsó előtti helyet hozott Romániának.

Hétvégén a bulgáriai Plovdivban véget ért a vívó Európa-bajnokság, amelyen a román női párbajtőr-csapat aranyérmet szerzett, a férfiaknál pedig Románia az utolsó előtti helyen végzett. Ebben a kategóriában mellesleg Magyarország lett az Európa-bajnok.

Tizenöt órás vonatozás után a román delegáció hazaért Bukarestbe, majd onnan mindenki mehetett tovább oda, ahol minden más helynél jobb, azaz haza.

A román férfi válogatott nem a legsikeresebben szerepelt a viadalon, mivel rögtön az első párharcát 29-32 arányban elveszítette Norvégia ellen, így a 22 csapatot számláló mezőnyben a meg kellett elégednie a 21. hellyel. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a válogatott nem lesz ott az őszi, törökországi világbajnokságon. Egyéniben a szatmári Adrian Pop szerepelt a legjobban, ő öt győzelem és három vereség után végül a 26. helyet csípte meg. Cosmin Kurtyanu a 63., a szintén szatmári, de Nagyváradon vívó Nyisztor Sándor a 86., míg Liviu Dragomir a 88. helyen végzett.

A román delegációt a szatmári Csiszár Ferenc vezette, ő elmondta, az eredmény reális, ám Nyisztortól azért kissé többet várt.

 

„A férfi párbajtőrben nagyon népes a mezőny, egyelőre ez az eredmény a realitás, bár Nyisztortól többet vártam. Nehéz csoportban került, két verhető ellenfele volt, de csak az egyiket tudta legyőzni, így nem jutott tovább csoportjából, akárcsak Dragomir. Kortyanu azt hozta, amit vártunk tőle. A csapatban a papírforma alapján a norvégok voltak az esélyesek, egy nagyon fegyelmezett csapat, de végig jól tartottuk magunkat. A végén feljöttünk ellenük két tusra, ekkor Nyisztor és Pop is próbált kockáztatni, de nem jött be. A norvégok aztán könnyebben verték a németeket mint minket, és kevés hiányzott, hogy ne kerüljenek a négy közé", nyilatkozta Nyisztor.

A mester azt is elmondta, hogy Simona Deac egyelőre nem reménykedhet abban, hogy bekerüljön az Európa-bajnok női válogatottba, ám az tény, hogy ott áll annak a kapujában.

„Sokat kell dolgoznia és egyszer eljön az ő ideje is. Ez a csapat jelenleg minden világversenyen éremeséllyel lép pástra, és jó lenne ha Simona is ott lehetne", vélte Csiszár.



Utolsó előttiek lettek a férfiak Plovdivban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: