2013-08-06 12:08:53• hírek • Szatmár.ro

Plopstock: rock, funk és zsiros kenyér!

2010-ben még csak bohó fiatalok gitároztak a két nyárfa tövében, mostanra viszont negyedik kiadásához érkezett a Plopstock fesztivál, idén augusztus 15-16 között kerül megrendezésre a szatmári fiatalság körében népszerű rendezvény.

A helyszín változatlan: a Szamos-parton árválkodó két nyárfa árnyékában, a Decebal hídtól a strand felé, a Sörrel folyó kúthoz címzett kocsma mellett, egy elhagyatott hőközpont tövében kell keresni a legkisebb „nagy" fesztivált, vagy a legnagyobb kicsit, ahogyan a szervezők becézgetik.

A fesztivál stílusát a kezdetektől is a különleges helyszín, az őszinte fiatalos lazaság határozta meg, az ingyenes belépés természetesen az idei és jövőbeni Plopstock-okat is jellemezni fogja, viszont a szervezők több újdonsággal várják a látogatókat!

Szintén az idén elért eredmény, hogy Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala anyagilag is  támogatja a rendezvényt, akárcsak a szatmári vállalkozói szféra több jeles képviselője. A támogatóknak hála, az idei közönség gazdagabb és változatosabb programot élvezhet a nyárfák árnyékában, a környező városok legjobb zenekarai lépnek fel különböző stilusokban: rock, punk, funk, ska, reggae és más ritmusok csendülnek fel a Szamos-parton.

A fesztivál első napján fellépnek a The Phoenix, az Illuminati, az Ultimu' Nivel és a Random zenekarok. Augusztus 16-án, azaz a fesztivál második napján színpadra lép az Inedit, az Uni-Form, a Ska-nk és a Mushroom Story.

A koncertek után természetesen buli kezdődik a Inside klubban  és hajnalig tart. A fáradtabb fesztiválozók pedig a chill-out zónában pihenhetik ki a tombolás fáradalmai. A bulizók éhen és szomjan sem fognak maradni, ugyanis a sör mellé remekül csúszik majd a zsíros, zakuszkás vagy padlizsános (vinettás) kenyér!

És mivel a huszonegyedik században az on-line jelenlét már alapkövetelmény, a nagy fesztiválok mintájára a szatmári kivetítőkön is megjelennek majd a twitter- és facebook-hozzászólások, sajtó-bejelentkezések és a legmenőbb szatmárnémeti fotósok képei is itt jelennek meg először. Röviden: szép idő, változatos zenei stílusok és családias hangulat vár minden zenerajongót a Plopstockon!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: