2011-08-04 10:00:09• hírek • Kocsis Zoltán

Akár háromból három is lehet

Utolsó előtti selejtezőköréhez érkezett a labdarúgó Európa-liga, amelyben a visszavágók előtt reális esély mutatkozik arra, hogy mindkét román illetve az egyedül állva maradt magyar csapat is bejusson a rájátszásba. A Dinamónak és a Paksnak hazai pályán elért döntetlen után idegenben kell nagyot alkotnia, míg a Medgyesnek „csak" meg kell őriznie picinyke előnyét.

A sort a Dinamo kezdi, amely már 18.00-kor pályára lép Varasd városában a helyi Varazdin ellen. A románok óriási lehetőséget szalasztottak el az első meccsen, hisz bő negyed óra után már 2-0-ra vezettek, majd egy büntetőt is kihagytak, így 2-2 lett a végeredmény. Figyelembe véve, hogy a horvátok idei két bajnokijukon sem pontot, sem gólt nem tudtak szerezni, míg a Dinamo két győzelmet és 6-0-ás gólkülönbséget produkált, kijelenthető: a bukarestiek vannak jobb formában. Emlékezniük kell azonban, hogy tavaly is jártak Horvátországban és akkor egy sima hármast kaptak a Hajduk Splittől. Igaz, a Varazdin messze nem a Hajduk: az előző szezon végén kilenc hely és 19 pont választotta el a két csapatot.

Az odavágók egyik legnagyobb meglepetését a Medgyes okozta, amely egy szenzációs 1-1-es döntetlent ért el a Mainz otthonában. Ezzel együtt a továbbjutás esélyese a német gárda és nem csak azért, mert a Bundesligában edződik. A Medgyes az első két bajnoki fordulóban mindössze egy gól rúgott, ám hetet is kapott és egyelőre pont nélkül áll. Ha mindez nem lenne elég, az összeállítással is gondok adódnak: a csapat egyik sztárja, Parvulescu sérülten tudja csak vállalni a játékot, Eric pedig egyszerűen elszökött - jelenleg a német Wolfsburgnál szerepel próbajátékon. Ugyanakkor a Mainz sincs kirobbanó formában, Stieber Zoltánék csak hosszabbítás után tudták kiverni a hétvégén a Német Kupából a negyedik osztályú Zweibrückent.



Izgalmasnak ígérkezik a német Mainz fellépése az erdélyi szász városban fotó: mainz05.de


Utolsónak a Paks lép pályára csütörtökön, amelyre a hazai 1-1 után Edinburgh-ban a Hearts csapata vár. Teszi mindezt igen viharos körülmények közepette, hisz a hét elején Jim Jefferies vezetőedzőt felállították a kispadról, helyét a tavaly még a Sporting Lisszabont irányító Paulo Sergio vette át. A skót klub vezetősége azzal magyarázta a döntést, hogy a Hearts legutóbbi tíz meccséből (az előző szezon végét is beleszámítva természetesen) mindössze egyet tudott megnyerni.

Az utolsó csepp a hétvégi, Dundee elleni hazai 1-0-ás vereség volt abban a bizonyos pohárban, és ez optimizmusra adhat okot Pakson: az atomváros csapata ugyanis úgy jutott el a harmadik selejtezőkörig, hogy az előző fordulóban egy 1-1-es hazai döntetlen után 3-0 arányban nyert Tromsőben.

A jelek szerint a mérkőzést egyetlen brit tévé sem közvetíti, így azt magyar csatornák sem vetíthetik...

Az utolsó selejtezőkör sorsolására pénteken kerül sor, addigra eldől tehát, hogy marad-e versenyben magyar csapat, illetve hogy ki csatlakozik (ha egyáltalán csatlakozik valaki) a Steaua, Rapid, Vaslui trióhoz, amelyek csak az ezután kapcsolódnak be a küzdelembe - illetve utóbbi a Bajnokok Ligájából esett át az Európa-ligába szerda este.

Csütörtöki program:
Varazdin - Dinamo 18.00 DigiSport1
Medgyes - Mainz 20.00 DigiSport
Hearts - Paks 21.45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: