2009-10-19 14:15:53• hírek • Szatmár.ro

Plébánosaikkal együtt fociztak

„Ép testben ép lélek" mottóval, szombaton tartották az Egyházmegyei Focikupa elődöntőit és döntőit Szatmárnémetiben, a Vasile Lucaciu iskola tornatermében.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség Ifjúsági Irodája által szervezett sportrendezvény a szatmári (az erdődi és ugocsai esperesi kerületekkel együtt), a nagykárolyi és máramarosi régiók selejtezői során továbbjutott plébániai focicsapatokat hívta a megyeszékhelyre megküzdeni egymással.

A korosztályok szerint ketté osztott bajnokság V-VI. osztályos csapatai közül a Kálmándi plébánia fiataljai vitték haza a vándorkupát, míg második helyen a Kis Szent Teréz plébánia csapata végzett. Harmadik díjat az egyik plébániai csapat távolmaradása miatt nem osztottak ki. A VII-VIII. osztályos gyerekek között viszont a „Kaplonyi Sztárok" csapata végzett az első helyen a „Kaplonyi muskétások" és a „KSzT"- Kis Szent Teréz plébánia csapata előtt. Az első helyek valamelyikén végzett csapatok értékes sportszerekkel, így futballabdával, asztalitenisz és darts készlettel gazdagodtak, de ami talán még fontosabb: a gyerekek együttlehettek társaikkal, és több csapatot a plébános is elkísért, így a „papbácsival" is együtt játszhattak.

Ahogy Csiszár Lóránd ifjúsági referenstől megtudtuk, a gyerekek mindig szívesen vesznek részt az évente megrendezett bajnokságon, hiszen a mellett, hogy plébániájukon is szorosabbra fűzik kapcsolataikat, régi ismerőseikkel is találkozhatnak, az egyházmegye számos pontjáról.


A focikupa összes résztvevője
A focikupa összes résztvevője


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: