2018-12-05 09:50:23• hírek • Bede Emőke

Plázát hozott a Mikulás Szatmárnémeti számára (Galéria)

Két emelet, 29 ezer négyzetméternyi bérelhető terület, 85 üzlet, 1000 parkolóhely, 900-nál is több új munkahely. Ezzel a 40 millió eurós beruházással érkezett városunkba a NEPI-Rockcastle és a cég által megálmodott Shopping City.

December 5-én hivatalosan is megnyitotta kapuit a rekordgyorsasággal felépített pláza, az ünnepélyes megnyitón a NEPI-Rockcastle és a Carrefour helyi és országos képviselői mellett természetesen jelen volt a város vezetősége is, Kereskényi Gábor polgármester, valamint Feher Doina és Albu Adrian alpolgármesterek.
 

A beruházó vállalat képviselői első körben megköszönték a helyi önkormányzat és a megvalósításban oroszlánrészt vállaló partnerek támogatását, majd ismertették azokat az alapkoncepciókat, melyek a pláza létrehozásának hátterében húzódnak. Mint elmondták, az üzletek lajstromának összeállításában igyekeztek minden vásárlói igényre tekintettel lenni, így a divat, a szépségápolás, a sport, a lakberendezés és a gyerekjátékok iránt érdeklődők is megtalálhatnak majd mindent, amire csak szükségük lehet, de különféle más szolgáltatások is helyet kaptak a pláza épületében. A cél pedig továbbra is változatlan: egy olyan plázát megalkotni, ahol bárki kellemesen eltölthet néhány órát.



Szatmárnémeti polgármestere beszédében elismerését fejezte ki a NEPI-Rockcastle-nek az elmúlt hónapok során tanúsított megbízhatóság és hatékonyság miatt. Kereskényi örömét fejezte ki, hogy a céggel sikerült ilyen gyümölcsöző kapcsolatot kiépíteni, melynek eredményei nem csak a beruházó, hanem a város számára is kedvezőek. A NEPI ugyanis nem kevesebb mint 100 ezer euróval szállt be a Szamos két partját összekötő gyalogoshíd megtervezésébe, emellett pedig a város egyik legnagyobb adófizetőjévé is vált. 


Már jóval a nyitás előtt megtelt a parkoló mindkét szintje, hiszen nem csak Shopping City üzletei, de a Carrefour is akciókkal, kedvezményekkel és nyereményekkel kedveskedett a vásárlók számára. Természetesen voltak, akik csak kíváncsiságból tértek be a Károlyi út arculatát teljesen átalakító plázába, viszont voltak olyanok is, akik már több üzletből is bevásárlószatyrokkal tértek ki.






A következő napokban is komoly érdeklődésre lehet számítani, ugyanis szombaton az Open Wings Street Dance csapata, a Szatmárnémeti Művészeti Iskola diákjai, a Royal Team, Petrica Muresan is fellép, de az est fénypontja mindenképp a 20 órától kezdődő Lidia Buble-koncert lesz. A programok sora nem áll meg vasárnap sem, az XXL Band, a R.U.A. és 20 órától pedig a népszerű román énekes, Smiley örvendezteti meg a közönséget. Természetesen addig sem marad események nélkül a pláza, ugyanis szerdán egy viaszbábú-kiállítás is megnyitott, melyen kedvenc sztárjaink élethű másaival fotózkodhatunk.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: