2009-04-17 14:12:00• hírek • Szatmar.ro

Platini egyre idegesebb

Az UEFA elnöke egyre csalódottabb az ukrajnai helyzetet illetően.

Immár sokadjára munkalátogatást tett Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke a 2012-es Európa-bajnokság helyszínein. A francia sportvezető elégedetten nyugtázta, hogy Lengyelországban a megfelelő ütemben haladnak az előkészületek, ám Ukrajnában továbbra is nagy a lemaradás.

Becslések szerint ez utóbbi országban mintegy 17 milliárd euróba kerül az esemény megrendezése, megközelítőleg hét milliárd euróval többe, mint Lengyelországban. Ugyanakkor keleti szomszédainknál nem csak az anyagiak miatt haladnak rosszul a dolgok, hanem a bürokratikus nehézségek is gátolják a munkálatokat, több helyütt ezért még mindig nem indult el az építkezés.

Így a nyitómérkőzés helyszínének kiszemelt kijevi stadion építése sem haladt semmit az elmúlt két év alatt. „Ha a kijevi stadion nem lesz kész, akkor itt nem lesz meccs", mondta idegesen Platini, majd hozzátette, „itt több a rom, mint az építkezés". És a hírek szerint hasonló a helyzet Lvovban és Odesszában is.

A stadionépítkezés lemaradásánál is nagyobb problémát okoz az infrastruktúra helyzete: a több millió szurkoló ellátására hivatott utak, pályaudvarok és repülőterek még csak papíron léteznek. Egyedül Donyeck és Dnyepropetrovszk városában haladnak a megfelelő ütemben az előkészületek.

Platininek nem sok oka volt nevetni Ukrajnában

Nem látja ennyire negatívan a dolgot Grigorij Szurkisz, az Ukrán Labdarúgó Szövetség elnöke, aki szerint figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben Ukrajna mire képes.

Ez aligha vigasztalja amúgy az UEFA-t, amely május közepén Bukarestben hirdeti ki, hogy a hat jelentkező város közül végül melyik három adhat otthont a mérkőzéseknek. Azt azonban Platini határozottan elvetette, hogy az UEFA megvonná Ukrajnától a rendezés jogát. Egyelőre tart tehát a szövetség türelme.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: