2009-09-20 18:50:34• hírek • Ferenczi Noémi

Romabuli, Terry Black nélkül

Vasárnap délután először rendeztek romafesztivált Szatmárnémetiben. Roma és más nemzetiségűeket egyaránt kicsalogatott a város központjába az autentikus cigányzene.

Hagyományteremtő szándékkal szerveztek vasárnap délután romafesztivált Szatmárnémetiben. A Romapárt által szervezett első Nemzetközi Romafesztiválon hazai és külföldi meghívottak is színpadra léptek. A rendezvényre több százan voltak kíváncsiak. Az autentikus cigányzene dallamai sokakat táncra csábítottak, így igazi fesztiváli hangulat kerekedett. No, de milyen fesztivál az ahol nincs sör és kolbász? Természetesen, ebből sem volt hiány.

Az egyre gyarapodó közönséget Ilyés Gyula polgármester és Horváth Ignác, a Romapárt szatmárnémeti szervezetének elnöke köszöntötte. Ilyés az ilyen és ehhez hasonló rendezvények jelentőségét hangsúlyozta, majd jó szórakozást kívánt az egybegyűlteknek.

Elsőként a szatmári közönség által jól ismert Fekete Rózsák léptek színpadra, akik remek hangulatot varázsoltak. Roma és más nemzetiségűeket egyaránt kicsalogatott a város központjába az autentikus cigányzene. A már amúgy is jó hangulatot csak fokozták a Kijevből érkező fellépők, akik eredeti, díszes megjelenésükkel lenyűgözték a közönséget. Csehországból a Radics együttes, Magyarországról a Barna fiúk érkeztek a romafesztiválra. Fellépett még a Paradis Duó és Alex Yali, Mezőteremről a Lácsó Roma, Tasnádról pedig a Rózsa lányok.

Terry Black, magyarországi fellépő, a fesztivál várva-várt vendége betegség miatt nem tudott jelen lenni, viszont ez nem szegte kedvét sem a közönségnek, sem pedig az előadóknak és remek buli kerekedett.


A Fekete Rózsák remek hangulatot teremtettek
A Fekete Rózsák remek hangulatot teremtettek


Néhánya táncra perdültek a fülbemászó dallamok hallatán
Néhánya táncra perdültek a fülbemászó dallamok hallatán


Csodaszép ruhákba érkeztek a lányok Kijevből
Csodaszép ruhákba érkeztek a lányok Kijevből


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: