2012-11-12 13:57:18• hírek • Kocsis Zoltán

Huszonnégy órás haladékot kapott a PP-DD

Huszonnégy órás haladékot kapott a polgármestertől a Dan Diaconescu Néppárt (Partidul Poporului Dan Diaconescu, azaz PP-DD), hogy takarítsa el az illegálisan kihelyezett választási plakátjait. Szatmárnémeti első embere komoly büntetéseket helyezett kilátásba és felszólította valamennyi politikai pártot a kampányt érintő törvények betartására.

Alig négy napja kezdődött el az őszi parlamenti választásokat megelőző kampány Romániában, Szatmárnémetiben máris komoly törvénysértéssel kell szembenéznie a polgármesteri hivatalnak. Hétfő reggeli sajtótájékoztatóján a polgármester felszólította a PP-DD pártot, hogy huszonnégy órán belül takarítsa el az illegálisan, fákra és a közvilágítást szolgáló oszlopokra kihelyezett plakátjaikat. „Ezennel fel szeretném hívni valamennyi párt figyelmét, hogy plakátjaikat csak azokra a helyekre helyezhetik ki, amelyeket előzetesen a polgármesteri hivatal erre a célra kijelölt", mondta, leszögezve: az ultimátum figyelmen kívül hagyása esetén a PP-DD komoly szankciókra számíthat.

A plakátok meg nem adott helyre való kihelyezése esetén 600 és 1000 lej közötti büntetést szabható ki, vette át a szót Florin Gazdac, a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség vezetője. Ugyanekkora büntetésre számíthat az a meg nem nevezett szatmárnémeti taxitársaság, amely az egyik párt plakátjait ragasztotta gépkocsijaira.

„A törvény világosan kimondja, hogy a taxitársaságok semmiféle politikai tevékenységet nem folytathatnak, tehát plakátokat sem ragaszthatnak ki", jelentette ki Gazdac. Ezzel szemben, tette hozzá, a tömegközlekedést lebonyolító társaság buszaira legálisan kerülhetnek ki a hirdetések. És legálisan plakátolhatja ki bárki saját magántulajdonát belátása szerint - beleértve ebbe személygépkocsiját is.

„Amennyiben a taxitársaság huszonnégy órán belül nem távolítja el a hirdetést, felfüggesztjük a működési engedélyét. A nevezett párttal pedig a bírság mellett a takarítási díjat is kifizettetjük, ha végül a városnak kell leszednie a plakátokat", jelentette ki határozottan a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: