2015-04-02 10:38:11• hírek • MTI

Plágium miatt lemondott a szlovén oktatási miniszter

Benyújtotta lemondását szerdán Klavdija Markez szlovén oktatási miniszter, miután a szlovén sajtó kiderítette, hogy kisdoktori dolgozatában plágiummal élt. Mindössze két napot töltött posztján.

Elődje, Stanka Setnikar Cankar azért mondott le még márciusban, mert a helyi média hírül adta, hogy fizetése mellett az elmúlt évtizedben nagy pénzösszegeket vett fel állami intézményektől tanácsadás címén.

Klavdija Markez a balközép kormányzó Miror Cerar Pártjának a tagja, és hétfőn nevezték ki az oktatási minisztérium élére. Szerdán, a miniszterelnökkel folytatott beszélgetés után néhány órával adta be lemondását. Miro Cerar Pártja közölte, azt kérik a miniszter asszonytól, hogy a parlamenti helyét, ahova visszatérhetne, adja át másnak.

A plágiumra a sajtó hívta fel a figyelmet, miután egy számítógépes program feltárta, hogy a miniszter asszony kisdoktori dolgozata, amelyet egy magánegyetemen szerzett meg 2005-ben, hasonlít egy diplomamunkához, amelyet három évvel korábban egy közgazdasági egyetemen adtak be. A program szerint az egyetemi dolgozatban fellelt hibák 37 százalékát is átmásolták.

Az egyetem, amelyen Markez kisdoktoriját megszerezte, csütörtökön felállít egy bizottságot, amely kivizsgálja az ügyet, és amennyiben bebizonyosodik a csalás, Klavdija Markez elveszítheti tudományos fokozatát.

Markez a negyedik miniszter, akitől eddigi félévi kormányzása alatt megválik a jelenlegi szlovén kormány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: