2011-06-14 17:42:47• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Piturca az új szövetségi kapitány

Victor Piturca kedden bejelentette, hogy elfogadta a Román Labdarúgó Szövetség ajánlatát és ismét ő lesz a válogatott szövetségi kapitánya. Az 55 éves szakember szerződtetésének részleteit szerdán hozzák nyilvánosságra.

Elődje, Razvan Lucescu június 4-én mondott le, azok után, hogy csapata 3-0-ra nyert Bosznia-Hercegovina ellen Európa-bajnoki selejtezőn, ám az együttes - a franciák, a fehéroroszok és a bosnyákok mögött - így is csak a negyedik helyen áll.

Piturca korábban már kétszer is irányította a román válogatottat, és mindkétszer  komoly balhé után távolították el. Előbb 2000-ben, amikor bár veretlenül kvalifikálta a csapatot az Európa-bajnokságra, de összerúgta a port a vezérbikákkal (Hagi, Popescu), ezért a kontinensviadalon már Jenei Imre ült a kispadon.

Másodjára már korántsem  ennyire sikeres időszak után kellett távoznia. Miután kijuttatta a csapatot a 2008-as Európa-bajnokságra, az azt követő világbajnoki selejtezőkön már nem ment a szekér: se az eredmények nem jöttek, a játék is csapnivaló volt. Ezért 2009-ben menesztették, a végkielégítéséről azonban hosszan egyezkedett a szövetséggel.

Razvan Lucescu összesen 21 mérkőzésen ült a válogatott kispadján és egy igen bizarr mérleggel rendelkezik: összesen hét győzelmet, hét döntetlent és hét veerséget ért el.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: