2015-05-19 17:44:12• hírek • Szatmár.ro

Pit Stop, divatbemutató és érdekes előadások a Szatmáron gyártott-on

Szatmár megye legfontosabb gazdasági rendezvényén 70 cég mutatja be termékeit.

Kedden újra sajtótájékoztatót tartottak a Szatmáron gyártott nevet viselő kiállítás szervezői. Mint kiderült, a május 21 és 23 között zajló esemény jóval több lesz, mint egy egyszerű expó. Ezen amellett, hogy a szatmári cégek bemutatják termékeiket és szolgáltatásaikat, ezzel egy átfogó képet adva a megye magánvállakozásairól, több olyan programpont is lesz, ami miatt a szatmáriaknak érdemes lesz kilátogatniuk a Rex piac csarnokába.

A sajtótájékoztatón Kádár Gyula, a Német-Román Gazdasági Egyesület elnöke ismertette a programot. Az ünnepélyes megnyitót május 21-én 14.30-tól tartják, majd 15.30-kor "Románia, kedvező hely a német befektetéseknek" címmel fog előadást tartani a Németország bukaresti nagykövetségének gazdasági és kereskedelmi részlegét vezető Sebanstian Gromig.

A pénteki nap folyamán 11 órakor nyit a rendezvény. A kiállítással párhuzamosan folytatódni fog a workshopok sora. Bemutatkozik majd a Szatmárnémeti székhelyű Német-Román Gazdasági Egyesület (DRWSM), majd 12 órától a hasonló profilú magyarországi szervezet, a DWC. 13 órától a mezőgazdasági termékek kereskedelmével és brandingjével kapcsolatban tart előadást Dinu Criste, a kolozsvári Agro TV munkatársa. Később a műszaki egyetemek és a magánvállalkozások kapcsolatáról beszél majd Catalin Popa egyetemi tanár, 15 órától pedig "A kereskedelem digitalizációja - a negyedik ipari forradalom" címmel tart előadást a stuttgarti Frauenhofer Institut munkatársa. 16.30-tól a duális szakoktatás előnyei kerülnek bemutatásra a nagykárolyi Simion Barnutiu Líceum és a Polipol Mobila kft. munkatársainak közreműködésével.

Szombaton, május 23-án 11 órától szatmári sikeres vállalkozások tulajdonosai mutatják be a maguk útját a sikeressé válás felé, 13 órától pedig Iank Mirela, a Consult Scolari egyesület munkatársa avatja majd be a hallgatóságot az alkalmazottak megtartásának és motiválásának titkaiba. 14 órától Hajdú Gyula beszél majd a szervezeti fejlesztésekről. 17 órától díjazni fogják a legszebb standot állító céget, de azok is jutalmat kapnak, akik eddig az összes Szatmáron gyártott kiállításon részt vettek.

Divatbemutatót és Pit Stop

A rendezvényen szombaton 16 órától divatbemutatón ismerkedhetünk majd meg a szatmári konfekció-ipar kielemkedő képviselőinek legújabb kollekcióival.

Szintén a szombati nap folyamán 10 és 18 óra között tartják az Autonet Import kft. Pit Stop nevű akcióját. Ennek keretében a cég partnerszervizei a Rex piac parkolójában ingyen és bérmentve átvizsgálják majd az érdeklődők autóit, rámutatva a meghibásodásokra és tanácsokkal ellátva a gépjármű-tulajdonosokat.

Szatmáron gyártott termékkiállítás

Markos Tibor, a Kisiparosok Kamarájának alelnöke elmondta: hetven cég jelezte részvételét az idei Szatmáron gyártott kiállításon.

Az idei kiállítást a szervezők saját anyagi forrásaikból és támogatók segítségével szervezik meg. Az aranyfokozatú támogatók 5 ezer lejjel, az ezüstfokozatú támogatók 4 ezer lejjel, a bronzfokozatúak pedig 3 ezer lejjel járultak hozzá a rendezvény megszervezéséhez.

Munkahely-keresőket is várnak

A Szatmáron gyártott keretében a kiállító cégek közül néhányan szabad munkahelyeket is kínálnak majd a látogatóknak. Markos szerint 15 cég jelezte, hogy munkatársakat keres - az ajánlatok egy standnál lesznek összesítve, az érdeklődők pedig, amennyiben kedvükre való munkalehetőséget találnak, már részt is vehetnek majd egy állásinterjún az adott cég standjánál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: