2014-08-20 18:43:16• hírek • Kocsis Zoltán

Pisztolyt és vadkenderültetvényt találtak a szerdán felszámolt bandánál

Olaszország és Románia között forgalmazott kábítószert az a bűnszervezet, amelyet szerdán számolt fel a bűnügyi rendőrség és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) - többek között Szatmáron is.

A hatóság összesen 22 házkutatást tartott szerdán Szatmáron, Szilágy megyében és Bukarestben, ezzel egy időben pedig 22 személy ellen adtak ki elfogató parancsot. Az érintettek közül az egyik személy német-olasz kettős állampolgársággal rendelkezik, tájékoztatott a Szatmár Megyei Rendőrség.

A házkutatás során a rendőrök és a kommandósok 10 gramm kannabiszt, 15 gramm hasist, 159 csomag, összesen 1010 gramm fehér port, egy kézi darálót, két pipát, két mérleget, egy pisztolyt, egy laptopot, két merevlemezt, 18 mobiltelefont és 20 telefonkártyát valamint jelentős mennyiségű készpénzt foglaltak le.

A rajtaütések során a hatóság két kannabisz-ültetvényt is felfedezett: egyiket zárt helyiségben, a másikat pedig a szabadban. A két telepen összesen kilenc vadkender nőtt.

A banda tevékenységi köre Romániában Szatmár és Szilágy megye valamint Bukarest volt - az országon kívül pedig Olaszország volt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: