2007-07-28 11:56:26• hírek • Szatmar.ro

Újabb botrány a Fradi körül

 MLSZ: továbbra sem mond igazat a Ferencváros.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottságának elnöke félrevezetés, megtévesztés fegyelmi vétségének alapos gyanúja miatt eljárás lefolytatását rendelte el a Ferencvárossal szemben. A sportszervezet képviselőit augusztus 7-én 15 órára idézték be tárgyalásra.

Mint ismeretes, amikor az FTC Labdarúgó Zrt. nevezett a 2007-2008-as II. osztályú bajnokságba, úgy nyilatkozott, hogy az MLSZ-szel szemben nincs folyamatban lévő polgári peres ügye, és ilyet nem is indít. Ezzel ellentétben azonban május 2-án keresetet nyújtott be a szövetség ellen a Fővárosi Bíróságon.

A Ferencváros az üggyel kapcsolatban közleményt adott ki, amelyben ez áll: "Tudomásunk szerint az NB II-es nevezéssel kapcsolatos nyilatkozat aláírásakor az MLSZ még nem kapta meg a keresetünket. Ezért a nyilatkozat helytálló volt….".

Dr. Helmeczy László, a szövetség jogi ügyekért felelős alelnöke az mlsz.hu-nak elmondta, hogy a Ferencváros közleménye nem felel meg a valóságnak - ahogyan a nevezéskor beadott nyilatkozata sem.

- A klub nyilatkozatában ugyanis szó szerint a következő áll: "Az MLSZ-szel, vagy szervezeti egységével szemben nincs folyamatban lévő polgári peres eljárása, és polgári peres eljárást nem indít. A Választott Sportbíróságnál indított eljárásokra ez nem vonatkozik." - szögezte le dr. Helmeczy László. - Nem igaz, hogy a per nem volt folyamatban, mert a hatályos perrendtartás szerint akkortól van folyamatban, amikor a keresetlevelet iktatták. Különösebb jogi szakértelem nem kell ahhoz, hogy nem azzal lesz folyamatban a per, hogy az idézést és a keresetlevelet a bíróság kikézbesíti, hanem az által, hogy a Ferencváros a bíróságon benyújtja a keresetet, és azt iktatják. A nyilatkozat beadásakor az ügy iktatva volt, ügyszámot kapott, tehát a védekezés nem helytálló.

- Hangsúlyozom – folytatta az alelnök -, nem az a baj, hogy a Ferencváros pert indított a szövetség ellen, hanem az, hogy ennek az ellenkezőjét állította hivatalos nyilatkozatban. Az ilyen nyilatkozatért nyilvánvalóan nem a labdarúgók, az edzők és főleg nem a szurkolók a felelősek, hanem az azt benyújtó vezetők.

 

(www.mlsz.hu)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: