2010-07-12 21:35:22• hírek • Szatmár.ro

Piskolti dinnye - Göröghonból

Az élelmiszerpiacokon kapható már a piskolti dinnye - Piskolton még nem érik a gyümölcs.

Körülbelül egy hónapja, hogy elárasztotta a megyebeli élelmiszerpiacokat a görögdinnye és a sárgadinnye. Az árusok állítása szerint először a déli megyékből, újabban pedig Piskoltról érkezik a kedvelt gyümölcs a standokhoz. Közben a megyei dinnyeföldeken még legalább két-három hétbe telik, amíg elkezdődhet a „dinnyeszüret". A jelenség évek óta megfigyelhető, és a hatóságok egyelőre csak papíron lépnek fel a megszüntetéséért.

Annak ellenére, hogy a Szatmár Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság vezetője, Cioltean Ioan többször is kijelentette: tűrhetetlen az, hogy felsőboldádi - Stâna - „dinnyetermesztőkkel" vannak tele a piacok, a helyzet nem változott. Közben köztudott, hogy Felsőboldádon egyetlen árnyi, dinnyével beültetet parcella sem található. A pénzügyőrők nemrég komoly ellenőrző akcióba kezdtek, ugyanis - derült ki - vannak olyan őstermelők is a megyében, akik banán árusítására is engedélyt kaptak, mintha termelők volnának.

A dinnyére visszatérve: az időjárás viszontagságai miatt a megyei termés igen gyenge lesz - tudtuk meg azoktól, akik valóban termelnek ilyen gyümölcsöt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: