2017-03-15 12:32:39• hírek • Szatmár.ro

Piros-fehér-zöld szívű gyerekek a Hám János megemlékezésén

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitöréséről a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban is megemlékeztek: a "füves udvarra" gyűlt az iskola apraja-nagyja.

A legizgatottabbak persze a legkisebbek, az elemi osztályosok voltak, ők ugyanis saját kezűleg piros-fehér-zöld színű szíveket készítettek papírból, a megemlékezés keretében pedig sorra az udvar közepén előkészített 15-ös formához vonultak, beletűzve szívüket.

Ádámkó István Csaba, az oktatási intézmény igazgatója köszöntötte a résztvevőket, megköszönve az iskolában működő Rákóczi Szövetség vezetőségének a munkát és köszöntve az új vezetőséget. Bzduch Farkastól Örmény Márk vette át az elnöki teendőket. Aztán Barkóczi Éva történelemtanárnő a forradalom jelentőségéről, fontosabb eseményeiről beszélt röviden. 

A nagyobb diákok ünnepi műsorral készültek. Petőfi Sándor naplóját segítségül hívva idézték fel 1848. március 15-ének budapesti eseményeit. Köver Pucser Vivien és Bici Dominik a naplóból idéztek, Bumbár Márton és Szilágyi Anna szavaltak, Pfeifer Melany pedig Scheitli Krisztina zongora-kíséretével adta elő Máté Péter Hazám című dalát.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: