2010-06-20 19:03:42• hírek • MTI

Óriási blama, az olaszok nem bírtak Új-Zélanddal

A Paraguay elleni meccshez hasonlóan a címvédő Olaszország botladozó védelme ismét gólt kapott, amit a kiábrándító támadó sor ismét csak ledolgozni tudott, de megfordítani nem. Az utolsó fordulóban a squadra azzurrának nyernie kell Szlovákia ellen.

Váratlan eseménnyel indult a mérkőzés, az új-zélandiak gyorsan megszerezték a vezetést, köszönhetően az olasz védelem, illetve Cannavaro ügyetlenkedésének. A címvédő azonnal komoly támadásokba kezdett, kapujához szegezte riválisát, de egy tizenegyesre volt szüksége ahhoz, hogy egyenlíteni tudjon. A szünetig maradt az olasz fölény, az eredmény azonban nem változott.

Marcello Lippi szövetségi kapitány kettős cserével frissítette fel csapatát, majd a második játékrész 16. percében kihasználta harmadik változtatási lehetőségét is, az olaszok pedig folyamatosan nyomás alatt tartották ellenfelük kapuját. Az új-zélandiak kapusa az átlövéseket magabiztosan hárította, s a beívelésekre is pontosan érkezett, így maradt a döntetlen, amellyel az új-zélandi válogatott története második vb-pontját szerezte meg.

Olaszország - Új-Zéland 1-1
gólok:
Iaquinta (29, 11-es), illetve Smeltz (7.)
Olaszország: Marchetti - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito - Pepe (Camoranesi, a szünetben), De Rossi, Montolivo, Marchisio (Pazzini, 61.) - Iaquinta, Gilardino (Di Natale, a szünetben)
Új-Zéland: Paston - Reid, Nelsen, Vicelich (Christie, 81.), Smith - Fallon (Wood, 63.), Bertos, Elliot, Lochhead, Killen (Barron, 93.) - Smeltz

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: