2017-02-20 11:39:00• hírek • Kocsis Zoltán

Piri néni sem bánta, hogy elégették – jótékonyságból tették

A református templom rehabilitálási munkálatait szolgálta a farsangi bál szombat este Pusztadarócon. Aki adott, az kapott is az Ember Géza kúriában, ahol emlékezetes farsangi bállal búcsúztatták a telet és köszöntötték a tavaszt.

A szervező református egyházközség nevében Ilonczai Zsombor lelkipásztor köszöntötte a mintegy 250 fős vendégsereget. Hóhérok, indiánok, pókemberek, kalózok, orvosok, cigánylányok vonultak aztán színpadra. Na meg egy migráns.

Pontosabban ilyen maskarákba öltöztek be a fiatalok, akik vidám versekkel igyekeztek felpörgetni a hangulatot. Őket a Szárazberki Hármashatár Egyesület néptáncosai követték, akik moldvai, felcsíki és szatmári táncokat adtak elő.

Jöttek aztán ismét a fiatalok, akik a „Fonóka - avagy ahogy éltek őseink" illetve a „Helén és a tehén cseréje" című vidám jeleneteket mutatták be.

A Piri néninek keresztelt kiszebábut ezt követően áldozták fel a kúria udvarán, majd a Trió L.E.SZ. zenéje forrósította fel a hangulatot és főleg a táncparkettet.

A jótékonysági bál bevétele 4430 lej volt, ennyivel járultak hozzá a bálozók a templom rehabilitálási munkálatainak költségeihez.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: