2009-09-10 14:33:38• hírek • Szatmar.ro

Piquet vallott, bajban lehet a Renault

A brazil pilóta állítólag beismerte, szándékosan okozott balesetet Szingapúrban.

Miután a brazil Globo tévétársaság néhány hete felrobbantotta a bombát, mely szerint bizonyítani tudja, hogy Nelson Piquet szándékosan okozott balesetet Szingapúrban, ezúttal az autosport.ro szerint maga a versenyző ismerte ezt be.

A portál szerint az idén a Renault által menesztett brazil elmondta, hogy a futam előtt háromszemélyes megbeszélést tartott Flavio Briatore csapatfőnökkel és Pat Symonds technikai igazgatóval. Ekkor kapta a parancsot, hogy a 13. vagy 14. körben csapja falnak az autót a 17. kanyarban. Miért pont ott? Mert ott nincsenek daruk, így a biztonsági autó jó ideig a pályán maradhat. A 14. körben történt baleset előtt ugyanis csak Fernando Alonso, valamint a szintén Renault-motorral versenyző David Coulthard és Mark Webber volt kinn a boxban, így amint a safety car miatt mindenki kiözönlött, az említett versenyzők az élre állhattak.

Flavio Briatore a futam előtti megbeszélés tényét nem tagadta, azt viszont igen, hogy hasonló dologról szó lett volna. Sőt, mint mondta, arra is emlékszik, hogy Piquet nagyon ideges volt akkor reggel.

Úgy tűnik, Symondsnak valamivel jobb a memóriája, mivel ő másra is emlékszik az ominózus találkozóról: „„A beszélgetés során felmerült, hogy szándékosan elő kéne idézni a biztonsági autó érkezését, de ez Piquet ötlete volt."



Piquet vallomása komoly bajba sodorhatja a Renault-t


Amint azt a Nemzeti Sport tavaly szeptember 28.-án megírta, az esettel kapcsolatban több „véletlen egybeesés" is igen gyanús. Egyrészt, hogy a baleset előtt csak a három másik Renault-motoros versenyző volt kint a boxban. Másrészt, a helyszín is tökéletes volt, mivel ezen a pályán igen nehéz előzni, tehát egy Alonso szintű pilóta viszonylag könnyen meg tudta tartani pozícióját.

Ráadásul ez volt az első alkalom, hogy a spanyol a szabadedzésen tartani tudta a lépést a nagyokkal, ám egy technikai probléma miatt végül mégiscsak a 15. helyről indulhatott. A kanyar „kiválasztása" is megfelelő volt. A tévében pedig „véletlenül" épp hallható volt, amint a csapatrádióban Piquet bocsánatot kért („Sorry, guys!"), pedig akár káromkodhatott volna. Mindemellett a brazilnak akkor még nem volt szerződése a következő szezonra, már pedig azt már a népmesékből is megtanulhattuk, hogy jó tett helyébe jót várj.

A történet következő fejezete legkésőbb szeptember 21.-én várható, amikor a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) is megtárgyalja az ügyet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: