2007-08-13 15:23:32• hírek • István Löchli

A Golf család élsportolója

 A GTI 1976 óta irányadó spotlimuzin a kompakt autók között.
 A méhsejt szerkezetű hűtőrácsot körbefogó piros keret, a markáns hátsó légterelő, a fekete küszöbszélesítés és a kipufogóberendezés a dupla kipufogócsővéggel - mind olyan dizájnelemeket jelentenek, amelyek egyaránt tanúsítják, hogy a GTI visszatért!
 
A Golf GTI arra készült, hogy a teljesítményét optimálisan vezetési élménnyé alakítsa át. Ezért a szériafelszereltség részeként 6-fokozatú kézi váltót és mintegy 15 milliméterrel alacsonyabbra ültetett sportfutóművet kapott. Ez minden helyzetben garantálja a kívánt agilitást és a tökéletes útfekvést. Egy színtiszta sportautóhoz, hozzátartozik a megfelelő kormánykerék: jó fogású, masszív és tökéletes formájú. A logika szerint a klasszikus GTI sportkormánynak nincs alternatívája. A kiváló minőségű és a kéz által fogott részeken lyuggatott bőrborítás, illetve az embléma markánsan kihangsúlyozzák a kormányt. Azok számára, akik még nagyobb komfortot szeretnének, multifunkciós változat is rendelhető, amelyről kezelhetők a rádió és az autótelefon funkciói.
 
 A magasra emelt háttámlák, a beépített, állítható fejtámlákkal, illetve az erős oldaltámaszok biztonságosan tartanak, ahogy az egy igazi sportautótól el is várható. Az optimális üléshelyzet megtalálása érdekében a csúcsminőségű sportülések állítható magasságúak, és deréktámasszal is rendelkeznek. Az „Interlagos“ üléshuzat a beledolgozott emblémával hamisítatlan GTI érzetet kölcsönöz. Az extraként rendelhető bőr üléshuzat sportos eleganciával szolgál. A hűvösen csillogó alumínium kiemeli a kormánykereket, a váltógombot, a dekorléceket az oldalajtókon, a kör alakú műszereket és a küszöbléceket. Mindez az alumíniumhatású pedálokkal párosulva kihangsúlyozza az autó mindenféle kompromisszumoktól mentes, sportos jellegét.
 
 Erőteljesebb megjelenés érdekében szériafelszereltségben a Golf GTI 17 collos „Denver“ könnyűfém kerekekkel és 225-ös abroncsokkal áll rajthoz. Ezzel nem csak a küllemét tekintve szerez pluszpontokat, hanem az úttartás szempontjából is. Aki még erőteljesebb megjelenést igényel, extraként a 18 collos „Detroit“ könnyűfém kerekeket is választhatja.
 
  Az erő centruma, a speciálisan kifejlesztett 2,0 literes, 147 kW / 200 LE teljesítményű FSI turbómotor, az impozáns 280 Nm nyomaték mellett 7,2 másodperc alatt gyorsítja a közvetlen befecskendezéses autót 100 km/h sebességre, a végsebessége pedig 235 km/h. Mindeközben az Euro-4 előírásokat teljesítő motor 100 kilométerenként átlagban mindössze 8 litert fogyaszt.
 
A GTI vezetőjét bőséges felszereltség segíti. Ennek részét képezi a „Climatic“, ami sportos vezetés közben is segít megőrizni a hidegvért. A GTI a ködfényszórónak, az esőérzékelőnek, illetve a környezetvilágítási („Coming home” és „Leaving home”) funkcióknak köszönhetően rossz időjárási körülmények között is megtalálja a maga útját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: