2009-05-08 18:01:32• hírek • Gozner Gertrud

Pincék a padláson

Péntektől kezdve egy héten keresztül tekinthetik meg az érdeklődők három fotóművész alkotásait a nagykárolyi kastély bástyájában. A három fotós, Gödri Alpár, Simay Zsolt és Szomor Attila a nagykárolyi Kultúrház referensének, Sarvadi Paul felkérésnek tettek eleget, amikor pincék fotózásába kezdtek.

Sarvadi Paul fejében született meg először az ötlet, hogy a nagykárolyi kastély bástyájában pincékről készült képek legyenek kiállítva, így mintegy megfordítva az alaphelyzetet. Ezáltal a pince felköltözik a tetőtérbe, és az egész világ a feje tetejére áll - tudtuk meg az egyik kiállítótól, Gödri Alpártól.

A fotósok örömmel fogadták a felkérést a referenstől, kihívás jelentett számukra, hogyan tudják megoldani a feladatot. Volt, aki emberekkel fotózta le a pincét, mások az üres helyiséget kapták lencsevégre.

A kiállítás akár egyik rejtett mottója lehetne az, hogy: mutasd a pincédet, és megmondom ki vagy. Az emberek általában a pincében tartják a megunt lomjaikat, a régi értékeiket, amelyek valamikor fontosak voltak számukra. Ezért ha benézünk egy ember pincéjébe, sok mindent kiderülhet a tulajdonosáról is. A pincék, amint a művészek megmutatták, lehetnek borosak, penészesek, elhagyatottak, háztartásiak, tele befőttesüveggel és pókokkal. Az egybegyűlt közönség is tanúsította, hogy izgalmas kiállítás kerekedett a megfordított helyzetű képekből.

A pincék felköltöztek a padlásra

Egy hétig tekinthető meg az Upside Down kiállítás

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: