2019-09-03 06:11:14• hírek • Szatmár.ro

Pikniktörvény: zöldebbek lehetnek a romániai fesztiválok

A nemrég véget ért Partiumi Magyar Napok szervezői igyekeztek nagyobb gondot fordítani a környezetbarátabb megszervezésre. Úgy tűnik, ezt a példát fogja követni a többi romániai tömegrendezvény is - még ha nem is teljesen jószántukból.

 

Ma még talán nehéz elképzelni egy rock-koncert első sorát úgy, hogy az ott csápolók egyik kezében ne legyen egy műanyag söröspohár. Egy törvénytervezet értelmében viszont a jövőben csak újrahasznosítható vagy lebomló csomagolóedényeket használhatnak majd az ünnepségek, koncertek, fesztiválok szervezői. A műanyagok használatát tiltaná, és keményen bűntetné a törvény, a rendezvényen képződött hulladékot pedig kötelesek lennének külön gyűjteni.

 

A törvénytervezetet a Környezetvédelmi Minisztérium kezdeményezte, és ha azt elfogadják, a tömegrendezvények szervezői 10.000 és 50.000 lej közötti bűntetést kockáztatnak, amennyiben nem fordítanak gondot az előírtak szerinti megszervezésnek, emlékeztet a National.ro.  A módosításokat egyébként egy már létező, pikniktörvényként emlegetett előírás részeként szeretnék elfogadtatni.


Műanyag helyett üvegpoharak a PMN-en. Lehet, hogy országszerte búcsút mondhatunk a műanyag söröspoharaktól?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: