2010-01-13 12:12:39• hírek • Szatmar.ro

Piguet számára nincs hely a Forma1-ben

Az amerikai NASCAR sorozatban folytatja a Renault egykori pilótája.

Elhagyja a Forma1-et és az amerikai NASCAR sorozatban folytatja pályafutását Nelsinho Piquet, a Renault istálló egykori versenyzője, a híres Renault-botrány kirobbantója.

„A Forma1-ben eltöltött 18 hónapom nem alakult úgy, ahogy az terveztem, ezért úgy döntöttem, az amerikai NASCAR-ban folytatom. Mindig az volt az álmom, hogy a Forma1-ben versenyezhessek, ám az utóbbi időben rájöttem, hogy a boldogság is fontos", mondta Piquet, aki 28 futamon vett részt a „száguldó cirkuszban" és 19 pontot szerzett.

Mint ismeretes, a németországi Heidelbergben született brazil versenyző tavaly ősszel hatalmas botrányt robbantott ki azzal, hogy elismerte, csapatutasításra törte össze az autóját a 2008-as Szingapúri Nagydíjon, hogy ezzel elősegítse csapattársa, Fernando Alonso győzelmét.

Piquet már akkor megjósolta, hogy a történtek után nehezen talál majd magának munkát a Forma1-ben, ám vélhetően kevesen gondolták, hogy egyik újonc istálló sem tart igényt szolgálataira és tapasztalatára.

A háromszoros világbajnok Nelson Piquet fia arról egyelőre nem nyilatkozott, hogy a NASCAR sorozat 11 kategóriája közül melyikben vállal szerepet, azt viszont elárulta, hogy nagy álma egyszer megnyerni a híres 24 órás Le Mans-i versenyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: