2015-04-30 12:27:07• hírek • Szatmár.ro

Testvérmegyei kapcsolatok és sípálya

Létrejött a lunaforrási sípálya ügyeivel foglalkozó igazgatótanács, testvérmegyei kapcsolatok alakulnak.

A megyei tanács ülésén szavazással fogadták el a határozattervezetet, mely szerint a Szatmár Megyei Tanács által kialakított lunaforrási áramhálózatot a szokásoknak megfelelően átadják az Electricának, ugyanis az fogja a továbbiakban működtetni és karban tartani a hálózatot.

Szintén a Lunaforráson építendő sípályával kapcsolatban titkos szavazás is volt, melynek során létrejött a sípálya ügyeiben döntő igazgatói tanács. Az RMDSZ-frakció Boér Ádámot, a PSD-frakció Ciocan Gheorghét, a PLR-frakció Riscau Gheorghét, a PNL-frakció pedig Berinde Vasilét jelölte a négytagú testületbe. A Szatmár megyei tanácsosok meg is szavazták a jelölteket.

Testvéri kapcsolatok alakulnak

A tanácsosok elfogadták az indítványokat, melyek szerint Szatmár megye partneri kapcsolatot alakít ki a németországi Hessen szövetségi köztársaságban található Darmstadt-Dieburg-i  körzettel valamint az ukrajnai Huszt és Nagyszőlősi (Vynohradiv) járással.

Adrian Stef tanácselnök szerint még az idei megyenapok keretében - június 26-28 - sor kerül majd a két ukrajnai járással való partnerkapcsolati szerződés aláírására. Szintén partnerkapcsolat alakul a magyarországi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével, ennek a hivatalossá tételére is hamarosan sor fog kerülni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: