2010-11-17 20:11:25• hírek • Szatmár.ro

Picuravató és gólyabál a Refiben

Szerdán volt a Református Gimnázium idei picuravatója és gólyabálja, mely keretében „refis diákká avatták" a gimnázium legkisebbjeit, bemutatkozott az iskola három kilencedikes osztálya és természetesen, sor került a legszebb gólyalány és gólya megkoronázására is.

Az idei refis gólyabál és picuravató a Szakszervezetek Művelődési Házában került megrendezésre délután négy órai kezdettel. Elsőként a legkisebbek léptek színpadra. Az iskola harminc ötödikese ünnepi bemutatkozó műsorral készült a nagy napra. Köszöntötték szüleiket, tanáraikat, diáktársaikat, majd saját osztályhimnuszukkal kezdték a bemutatkozót, aztán játékos, humoros, zenés műsort mutattak be.

A remekül összeállított, hangulatos műsor után a szokásos ceremónia következett, mely során a hatodikos diákok „refis diákká avatták" a kicsiket illetve átadták nekik az iskola kitűzőjét.

A gimnázium három kilencedikes osztálya saját meglepetésprodukcióval készült. A bemutatkozók számos vidám percet okoztak a közönségnek, akik tapssal biztatták új diáktársaikat. A produkciók között volt olyan, amelyik egy tanóra hangulatát idézte, de vidám bemutatkozókat is láthatott a közönség, amelyet énekkel tettek még színesebbé a gólyák.


Beavatták a picurokat
Beavatták a picurokat


Előadással kedveskedtek a kicsik a nagyobbaknak
Előadással kedveskedtek a kicsik a nagyobbaknak


A produkciókat követően a hagyományos szépségversennyel folytatódott az ünnepség. A tizennyolc diák - kilenc lány és kilenc fiú a három kilencedikes osztályból - először utcai öltözetben vonult végig a színpadon és a kifutón, majd pedig villámkérdésekre kellett választ adniuk.

A református gimnazisták szépségversenyének egyik legvidámabb vetélkedője azonban a pizsamás karaoké volt, amelyen héliumos lufival „edzették" a versenyzők hangját. Nagy sikernek örvendett a táncos próba is, a szünetben pedig a Szatmári Dáridó nevű zenekar szórakoztatta az egybegyűlteket, akik a fülbemászó slágerek dallamaira a színpadon tombolták ki magukat.

Ebben az évben sem maradt el az estélyi ruhás felvonulás, a gólyák szépe címre pályázóknak így is bizonyítaniuk kellett: különböző zenei stílusokra rophatták a gólyák. Az est zárómomentukamént pedig megválasztották Református Gimnázium legszebb és legtalpraesettebb gólyalányát és gólyafiúját.

A lányok versenyében a harmadik helyen Harkai Réka végzett, a második helyezett Pap Szintia lett, míg a kirélynői címet és koronát Dobos Márta vette át. A fiúk versenyében a harmadik helyezett Pótor Béla lett, a második helyen mihály Lémárd végzett, a zsűri - aki ahogy lenni szokott, most is nagyon nehéz helyzetben volt - Fazekas Bertalant választotta meg a legtalpraesettebb gólya-fiúnak.


Fazekas Bertalan és Dobos Márta
Fazekas Bertalan és Dobos Márta


A héliumos karaoke volt az este egyik legmulatsagosabb pillanata
A héliumos karaoke volt az este egyik legmulatsagosabb pillanata




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: