2009-11-27 08:21:03• hírek • Ferenczi Noémi

Picuravató és gólyabál a Refiben

Csütörtökön volt a Református Gimnázium idei picuravatója és gólyabálja, mely keretében „refis diákká avatták" a gimnázium legkisebbjeit, bemutatkozott az iskola három kilencedikes osztálya és természetesen, sor került a legszebb gólyalány és gólya megkoronázására is. Remek hangulatban telt az egész estén át tartó rendezvény.

Az idei refis gólyabál és picuravató az Insomnia Klubban került megrendezésre délután négy órai kezdettel. Elsőként a legkisebbek léptek színpadra. Az iskola 29 ötödikese ünnepi bemutatkozó műsorral készült a nagy napra. Köszöntötték szüleiket, tanáraikat, diáktársaikat, majd saját osztályhimnuszukkal kezdték a bemutatkozót. Romhányi József és Szilágyi Domokos műveiből összeállított játékos, humoros, zenés műsort mutattak be. A dalokat Higyed Gyögyi zene szakos tanárnő segített elsajátítani az ötödikeseknek. A remekül összeállított, hangulatos műsor után a szokásos ceremónia következett, mely során a hatodikos diákok „refis diákká avatták" a kicsiket illetve átadták nekik az iskola kitűzőjét.

A gimnázium három kilencedikes osztálya saját meglepetésprodukcióval készült. A bemutatkozók számos vidám percet okoztak a közönségnek, akik tapssal biztatták új diáktársaikat. A produkciók egy-egy tanóra hangulatát idézték, melyet énekkel tettek még színesebbé a gólyák.

Ezt követően mutatkozott be az a tíz pár akik idén a Miss és a Mister Gólya címért szálltak versenybe. Először pizsamában léptek színpadra. Mindannyian remekül vették az akadályokat. Duettet énekeltek, majd miután átöltöztek utcai viseletbe általános műveltségüket illetve ügyességüket kellett bizonyítaniuk. Mialatt a versenyzők átöltöztek táncprodukciók fokozták az amúgy is remek hangulatot. Szatmárnémeti hip-hop táncosok, majd a Loga Dance tánciskola három táncospárja is színpadra lépett. Mindkét produkció osztatlan sikert aratott.

Végül a gólyák estélyiben vonultak fel. Az elegáns viseletben különböző stílusú zenére kellett bizonyítaniuk tánctudásukat. Amíg a zsűri meghozta döntését a Gyökér együttes zenélt, majd elérkezett a várva várt pillanat: az eredményhirdetés.

A zsűri döntése alapján Boros Andrea fejére került a képzeletbeli korona, két udvarhölgye Varga Bianka és Komáromi Renáta lett. Székely Melinda különdíjban részesült. A fiúk közül Nagy Gergőt találták a legügyesebbnek és a legbájosabbnak a zsűritagok. Nem sokkal maradt le tőle Kalla Zsolt és Pajzos Arnold, illetve Kűrti Szabolcs, aki különdíjban részesült.

A zsűri minden versenyzőt megdicsért és sok sikert kívánt minden kilencedikes tanulónak.

Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: