2012-01-05 14:14:23• hírek • Kocsis Zoltán

Piacra került az elektromos Logan

Kiemelkedő évnek ígérkezik a 2012-es a Dacia szempontjából, hisz nemsokára bemutatják a márka legújabb modelljét. Ráadásul egyéb változások is várhatóak a következő 12 hónapban.

Az egyik ilyen, hogy bemutatták a Logan elektromos változatát. A környezetbarát autósokat azonban ki kell ábrándítanunk, ugyanis a modellt Indiában dobják piacra és Mahindra Verito néven fut majd.

Az indiai Mahindra ugyanis megvásárolta a Logan licencét a Reanult-tól és Verito névet dobta piacra. Ennek elektromos változatát az új-delhi autószalonon mutatták be. A Veritót továbbra is a francia gyár látja el motorokkal és a dizájnja sem sokban különbözik a Loganétől.

Az elektromos Mahindra Verito

Ennél nagyobb volumenű változást jelent a Dacia életében a közelgő genfi autószalon: ott mutatják be ugyanis a márka új modelljét, a Lodgy-t. Noha korábban is napvilágot láttak fényképek az új autóról, a Renault csak csütörtökön tett közzé hivatalos fényképet.

A Lodgy egy egyterű, amely 4,5 méter hosszával a leghosszabb Daciának számít. A tervek szerint öt és hét személyes változat is készül majd belőle. A francia sajtó értesülései szerint 1,6 literes, 85 vagy 105 lóerős benzinmotor illetve 1,5 literes 75, 90 vagy 105 lóerős dízel motor közül lehet majd választani. Az alapfelszereltségű Lodgy ára 10.000 euró körül lesz.

Az új modellt sem Európában, hanem a marokkói Tangerben gyártják majd, a tervek szerint évente 170.000 darabot.

A Dacia ezzel még nem áll idén: 2012-ben jön ugyanis a Logan továbbfejlesztett verziója, a Logan2.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: