2015-04-15 15:20:15• hírek • Kocsis Zoltán

Másfél hét alatt 610 állat lelte halálát az Ócskapiacon

Közel 3500 sertés, juh és kecske életének vetett véget az idei húsvét Szatmár megyében- derült ki az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság szerdai beszámolójából.

Nicolae Domuta igazgató elmondta, több intézménnyel közösen március 26. és április 14. között számtalan vizsgálatot tartottak, melyek célja a húsvétra váró élelmiszerek, elsősorban a hústermékek tárolási, forgalmazási körülményei. Ellenőriztek boltokat, szupermarketeket, vágóhidakat, húst illetve élő állatot szállító teherautókat.

A beszámolóból kiderül, hogy az említett időszakban összesen 2652 sertést valamint 898 juhot és kecskét vágtak le Szatmár megye hivatalos vágóhídjain. A ténylegesen levágott állatok száma azonban ennél jóval nagyobb, hisz a hagyományos háztartásokban feláldozott jószágok ebben nincsenek benne.

Az igazgató közölte továbbá, hogy Szatmárnémetiben, az Ócskapiacon a polgármesteri hivatal által felállított speciális konténerben 610 juhot és kecskét vágtak le - alig másfél hét alatt.

Ami az ünnepeket megelőző ellenőrzéseket illeti, a hatóság hat piacot, két állatvásárt, 26 fuvarozó kamiont és 236 gazdasági egységet vett górcső alá a megyében. Ugyan 24,5 kilogrammnyi szárnyashúst elkoboztak, jelentősebb problémákkal nem szembesültek, jelentette ki Domuta. Ezzel együtt is a különböző bírságok értéke eléri a 63.600 lejt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: