2010-09-29 08:45:33• hírek • Szatmár.ro

Francia hagymaleves krutonnal és családi csirke

A mai nyertes receptet Ilonczai Bernadett küldte be, jutalma három kilogramm, kitűnő minőségű Hutton száraztészta-csomag.

Francia hagymakrémleves krutonnal

Hozzávalók:


2 szál póréhagyma, 5 dkg vaj, 2 tyúkhúsleves kocka, só, fehér bors, 2 dl tejszínkeményítő (1ek.)

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk és alaposan leöblítjük, majd ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk. Vajon átpároljuk, beledobjuk a leveskockákat és felöntjük 2dl vízzel. Lassú tűzön megfőzzük, kb. 20-30 perc. Tűzről levéve, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a keményítőt és az egészet összeturmixoljuk. Ezután felengedjük a tejszínnel, hogy krémleves sűrűségű legyen. Tálaláskor pirított zsemlekockára öntjük és megszórjuk jó sok sajttal.

Családi csirke recept

Hozzávalók:


4 db. csirkecomb, 15 dkg szalonna,1 nagyobb fej hagyma, 2 db. paprika, 2 db. paradicsom,1 kg. krumpli, só, csirkefűszer, sajt, 1 tejföl.

Elkészítés:

A csirkecombokat kicsit megsózzuk, olajozzuk, majd beszórjuk a csirkefűszerrel. Félretesszük pácolódni. A krumplit megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk. Kiolajozunk egy tepsit, szépen elrendezzük benne a krumplikarikákat és megsózzuk. A krumpli tetejére szórjuk a karikára vágott  hagymát és az apróra vágott szalonnát. A tetejére tesszük a csirkecombokat, rákarikázzuk a paradicsomot és a paprikát, majd lefóliázzuk. Sütőbe tesszük és fólia alatt közepes lángon 1-1,5 órát főzzük. (sütőtől és hústól függően). A paprika és a paradicsom enged majd annyi levet, hogy az egész megpárolódjon. Ha a hús megpuhult leöntjük tejföllel és megszórjuk a sajttal, majd további 10 percig fólia nélkül sütjük.  Jó étvágyat hozzá!


Hutton hullámos tészta. Összetevők: tésztaliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tyúktojás, ivóvíz
Hutton hullámos tészta. Összetevők: tésztaliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tyúktojás, ivóvíz


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: