2008-11-26 16:12:32• hírek • Szatmár.ro

Sárközújlak: átadták a szennyvízvezetéket

A műszaki átadással együtt megtörtént a SAPARD-támogatással készült sárközújlaki szennyvízvezeték ünnepélyes felavatása is.

Erdei D. István, az 5-ös választókörzet RMDSZ-es parlamenti képviselője, Csehi Árpád, megyei tanácselnök, valamint a helyi önkormányzat vezetői avatták fel tegnap délben a sárközújlaki szennyvízvezetéket, amelyre SAPARD-pályázat révén kapott támogatást a város - még községként.

A beruházás eredeti összértéke 2 100 000 lej volt, 6000 méterre, amit a polgármesteri hivatal saját forrásból még további összegekkel egészített ki, hogy a Laár Vasile utca és a Szatmári utca egy részére, illetve a központi lakónegyedekre is kiterjesszék a hálózatot - 1200 méterrel.

A helyi önkormányzat különben  tegnap kezdte el a régi szennyvíztisztító állomás korszerűsítését - első stádiumban ugyanis ezt csatlakoztatják a hálózatra, de új derítőállomás építésére is kért támogatást a város. A szennyvízelvezetési hálózattal megoldódik az a probléma is, hogy a központi tömbházak egy része a Rákta patakba ürítette a szennyvizet, tisztítatlanul. Az avatóünnepségen a nemzeti színű szalagot Erdei D. István parlamenti képviselő, Csehi Árpád megyei tanácselnök, Sebesi János polgármester, Báncsi János alpolgármester, valamint Poszet Ferenc, a kivitelező vállalat vezetője vágták át.

Erdei D. István kérdésünkre elmondta: amennyiben az érdekvédelmi szervezet a november 30-ai választások eredményeként bejut a Parlamentbe, illetve kormányon lesz, továbbra is kiemelt fontosságúnak fogja tartani a vidéki községek és kisvárosok infrastrukturális fejlesztését. Ennek már meg is vannak a jelei, hiszen Sárközújlakon is több megvalósítás kivitelezésére van kilátás az elkövetkező időszakban: jóváhagyták a kultúrotthon építésének tervét, sportcsarnok is készül a városban, az Adorján- Meggyegombás út aszfaltozása is elkezdődik napokon belül - az időjárástól függően.

Felavatták a szennyvízvezetéket

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: