2013-12-31 10:45:49• hírek • Czinzel László

Petőfi megemlékezés az új esztendő első napján

Ha esett ha fújt, az utóbbi öt esztendőben a szatmári polgárok jókedvűen és egyre nagyobb számban jöttek el a megemlékezésre, melyen nemzeti költőnk, Petőfi Sándor előtt rójuk le kegyeletünk. Az ünnepség ezúttal sem marad el, az Örökifjú Petőfi Sándor Baráti Társaság január elsején 16.00 órai kezdettel várja az költő előtt tisztelgőket az István-téren található mellszobornál.

"Az Újesztendő első napján ismét hívjuk és várjuk a Szatmárnémeti és környező települések polgárait, akik fontosnak tartják és megtehetik, hogy tisztelegjenek a nagy forradalmár költőnk Petőfi Sándor mellszobránál", áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

"Boldogok lennénk, ha a város összes magyar irodalmat tanító tanára, egy-két tanítványukat kézen fognák és eljönnének... Petőfi leginkább az ifjúság szimbóluma!", írja Tóth István közgazdász, a Örökifjú Petőfi Sándor Baráti Társaság tagja.

A szervezők reményei szerint mindenkinek élmény lesz meghallgatni 2-3 verset, elénekelni 5-6 Petőfi dalt. Ezt követően a résztvevők koccinthatnak a legfrissebb erdődhegyi borokkal.

A kommüniké nem maradt köszöntő nélkül, amelyben szűkszavúan kívánnak „Boldog Újesztendőt mindenkinek!".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: