2011-01-03 17:17:37• hírek • Szatmár.ro

Ötéves Petőfi Kör

Az Erdődi Petőfi Kör fennállása ötéves évfordulójának megünneplésére készül.

Január 21-én nagyszabású rendezvény keretében emlékezik meg az Erdődi Petőfi Kör arról, hogy a helyi magyar értelmiség egy csoportja öt évvel ezelőtt szövetkezett a nagy költő emlékének az ápolására, a Petőfi-kultusz elmélyítésére, Petőfi szellemi örökségének a fiatal generáció számára történő átörökítésére.

Amint arról Szakács Imre alpolgármester, a Kör elnöke beszámolt, ezen ünnepség keretében tartják majd meg az idei Petőfi Szavalóverseny döntőjét - amelyet minden évben a helyi tanerőkkel közösen szervez a Petőfi Kör általános iskolások számára. A Kör lassan átvette a Petőfi-megemlékezések szervezését, több alkalommal bált rendezett, a helyi borverseny megrendezésének is aktív részese.

A jubileumi megemlékezésre való készülődés mellett azért más tevékenységről is be lehet számolni a civil szervezet háza tájáról. Január elsején - azaz Petőfi születésnapján - immár hagyományos módon megkoszorúzták a városközpontban található szobrot, január 2-án, vasárnap pedig első alkalommal szervezték meg a Petőfi-bált. Ezen a Kör tagjai vettek csak részt, ennek ellenére kitűnő volt a hangulat, amelyben nagy szerepe volt a helyi cigányzenekarnak. A Petőfi-bált a jövőben Szakács Imre elmondása szerint nagyobb szabásúra tervezik, és évente megrendezik.


A Petőfi Kör szobrot állított Petőfinek és Szendrey Júliának
A Petőfi Kör szobrot állított Petőfinek és Szendrey Júliának


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: