2019-07-18 07:40:12• hírek • közlemény

Petőfi Peleskén: emlékműsort szerveznek a költő halálának 170. évfordulóján

július 20

A nagypeleskei görögkatolikus egyház Petőfi Peleskén címmel szervez rendezvényt július 20-án, mely a költő halálának 170. évfordulóján méltó emléket kíván állítani a nemzet költőjének, és megemlékezik Nagypeleskén tett látogatásáról.

A program mottója: „Lelkem Illés próféta, a mennybe száll a dicsőség lángszekerén...”. A szombati ünnepi esemény 15 órakor veszi kezdetét a Peleskei Emléktéren. Beszédet mond Pallai Béla parókus, főszervező, Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Lengyel István, Lázári község polgármestere és nem utolsó sorban, mint a rendezvény fővédnöke, Petneházy Attila magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztos.


Fellép a Szarvas Károly néptáncoktató által vezetett Szamoshát Néptáncegyüttes, egri és peleskei görögkatolikus fiatalokból álló néptánccsoport, majd a Zajtai Férfikar, ezután verset szaval Gellért Ágnes. Ezt követi az emléktér átadása.


16 óra 30 perctől a helyi kultúrotthonban kulturális műsorral folytatódik a rendezvény. Ünnepi előadással lép fel a Barabás Erika által koordinált Peleskei Petőfi Irodalmi Kör gyermekcsoportja, Petőfi Peleskén címmel tart előadást Muzsnay Árpád, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület főtanácsosa, verseket mondanak a XI. Petőfi Sándor Szavalóverseny győztesei, valamint Török Enikő tanítónő. 17.30 órától Színész a színpadon címmel vidám előadással szórakoztatja a közönséget Méhes Katalin EMKE- és Poór Lili-díjas színművésznő. 18 órától lép színpadra a szárazberki Lehajló Rozmaring és a Szamoshát Néptáncegyüttes. 19 órától bográcsos vacsora és táncos mulatság zárja az ünnepséget. Az esemény főtámogatója: Bethlen Gábor Alap.


 
Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: