2010-03-05 17:00:36• hírek • Szatmár.ro

Petíció az út állapota miatt

Az államelnökhöz is eljuttatják azt a beadványt, amelyben az át állapota miatt tiltakoznak az Ugocsa-környéki polgármesterek.

Mintegy 3000 aláírás gyűlt eddig össze, és hétfőig tovább zajlik az akció - az aláírásokat ahhoz a petícióhoz csatolják, amelyet pénteken írtak alá a Túrterebes-környéki községek polgármesterei, tiltakozásként a nemzetközi út egy szakaszának a rendkívül rossz állapota miatt. Az út 2007-ben zajló felújítása során Túrterebes bejáratától Halmiig kimaradt egy öt kilométeres rész, amely mára annyira tönkrement, hogy mindennaposak az autókban keletkezett károk.

A túrterebesiek arra is panaszkodnak továbbá, hogy az út menti házak falai repedezni kezdtek a gödrökbe hajtó nagy teherbírású járművek miatt. - Nem várhatunk tovább, sürgős megoldásra van szükség. Mi annyit tehetünk, hogy figyelmeztetjük az illetékes hatóságokat az emberek elszántságáról: amennyiben belátható időn belül nem történik előrelépés, úgy a lakosok drasztikus tiltakozási formákhoz fognak folyamodni, akár az út lezárása is elképzelhető.

Nem hagyhatjuk tovább, hogy másodrendű állampolgároknak tekintsenek minket: fizetjük az útadót, közben járhatatlan úton kell közlekednünk - mondta el bevezetőjében Koczán Levente, Túrterebes község polgármestere. Halmi, Batarcs, Turc, Nagytarna elöljárói csatlakoztak az előttük szólóhoz - az aláírt beadványt számos országos és megyei fórumhoz eljuttatják.


Az út menti házak repedezni kezdtek a kamion-forgalom miatt
Az út menti házak repedezni kezdtek a kamion-forgalom miatt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: