2012-10-30 02:04:24• hírek • Póti Orsolya

Mitológiai alakok az Art Caffé falain

Újabb képzőművészeti tárlat nyílt a „Bi0-GrapH" című kiállítás sorozat keretében október 29-én. Az érdeklődők egy héten keresztül Stoica Róbert precízen kidolgozott, mitológiai témájú grafikáit tekinthetik meg a szatmárnémeti „Art Caffé" Kávézóban.

Egy újabb fiatal szatmári képzőművész, a húsz éves Stoica Róbert tárlatával folytatódik az a kiállítás sorozat, amely egy hete indult útjára Szatmárnémetiben „Bi0-Graph" címmel. A Nomanid Productions által szervezett rendezvénysorozat célja nem más, mint, hogy fiatal tehetségeknek biztosítson lehetőséget a bemutatkozásra.

A szatmárnémeti „Aurel Popp" Művészeti Líceum volt diákja nem csak közönségét, de egykori tanárnőjét, Lola Scriport is meglepte alkotásaival, hiszen az iskolai évek óta Róbert sokat fejlődött a rajz, a grafika terén.

A hétfő esti kiállítás megnyitó keretében elsőként Szilágyi "Czanó" Ottó, a Nomanid Productions vezetője köszöntötte a szép számban összegyűlteket, majd Lola Scripor festészet szakos tanárnő méltatta az ifjú művész munkásságát.

„Nagyon örülök annak, hogy Róbert nem hagyott fel egykori szenvedélyével, a rajzzal és, hogy olyan alkotásokat mutat be, melyekben kreativitásán és ötletgazdagságán túl kedvenc témája, a mitológia is tükröződik" - mondta el Scripor.

A képzőművész négy grafikáján olyan mitológiai alakok elevenednek meg, mint Freya, Perszeusz és Szent György, illetve látható egy jelenetet a maja mitológiából is.

„Már gyermekkorom óta szenvedélyem és hobbim a rajzolás, és szívesen ábrázolok mitológiai alakokat, fiktív dolgokat. Jelenleg designerként dolgozom itthon, Szatmárnémetiben és a munkám mellett akár nyolc órát is rajzolok egyhuzamban. Például ennyi idő alatt született a Szent Györgyöt ábrázoló alkotás. A rajzolás mellett festek is és egyre inkább vonzanak a digitális művészeti alkotások" - nyilatkozta Róbert a Szatmár.ro-nak.

Lola Scripor tanárnő szerint nagyon jó ötlet a „Bi0-GrapH" sorozat indítása, hiszen tehetséges fiatalok munkáival ismerkedhetünk meg ennek keretében és a kiállítások színesítik  városunk kulturális eseményeinek palettáját. Róbert alkotásai után Péterfi Ágnes munkái kerülnek bemutatásra november 5-től.

A rendezvénysorozat támogatói a Nomanid Productions és a Twin Picks, médiapartnerek a Szatmár.ro és a City Rádió.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: