2012-11-06 13:38:06• hírek • Póti Orsolya

Péterfi Ágnes alkotásaiból nyílt kiállítás

Újabb fiatal szatmári képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a „Bi0-GrapH" sorozat keretében november 5-én. A tárlatnak ismét a szatmárnémeti Art Caffé Kávézó ad otthont egy héten keresztül.

November 5-én, hétfő este „Faces" címmel nyílt kiállítás Péterfi Ágnes festőművésznő alkotásaiból a „Bi0-GrapH" sorozat keretében, amely két hete indult a szatmárnémeti Nomanid Productions Szervezet rendezésében.

A szatmárnémeti „Aurel Popp" Művészeti Líceum egykori tanulója, Péterfi Ágnes jelenleg a Kolozsvári Képzőművészeti Egyetem mesteriző diákja. Elfoglaltsága miatt sajnálatos módon nem lehetett jelen a tárlat megnyitóján, melynek keretében hét alkotást mutat be.

A kiállításmegnyitó első felében Szilágyi „Czanó" Ottó, a Nomanid Productions vezetője köszöntötte a szép számban megjelenteket, a továbbiakban pedig Révész Csaba kerámia és szobrászat szakos tanár méltatta Péterfi munkásságát, kitérve az alkotások legfontosabb stílusjegyeire.

A festőművésznő portré festményei a pop-art stílus jegyeit tükrözik és különféle érzelmeket fejeznek ki. A pop-art 20. századi képzőművészeti irányzat, mely Amerikából terjed el, de részben a szürrealizmusban gyökerezik. A kifejezés a 'popular' szó rövidítéséből keletkezett, mely népszerűt jelent.

Mint megtudtuk, a bemutatott alkotások a líceumi évek termékei, melyek közül egyeseken felfedezhetjük maga az alkotó portréját is. A kiállítás egy héten keresztül tekinthető meg az Art Caffé Kávézóban.

A rendezvény támogatója a Nomanid Productions és a Twin Picks, médiapartnerek a Szatmár.ro és a City Rádió.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: