2010-09-10 15:19:58• hírek • Szatmar.ro

A tanárok is készülnek az iskolába

Közel 580 tanító gyűlt ma össze Szatmárnémetiben a román nyelven tanító oktatók részéről a megye különböző településeiről, hogy megbeszéljék az új tanévvel kapcsolatos tudnivalókat.

A megyei tanács nagyterme adott otthont a Szatmár megyei általános iskolai pedagógusoknak, akik szokás szerint minden tanévkezdés előtt találkoznak. Eva Ioana Sabau tanfelügyelő elmondása szerint ez egy 10-es találkozó volt, hiszen amellett, hogy 2010. szeptember 10-én szervezték meg, 10-es osztályzatot is érdemel a nagyszámú részvétel miatt. Mint megtudtuk, a kisiskolai oktatók 95 százaléka jelent meg a tanácskozáson, szám szerint 580-an.
A tanfelügyelő elmondta, közölték a legfontosabb útmutatásokat, amire figyelni kell az év során, viszont túl sok újdonsággal nem tudtak szolgálni, hiszen egyelőre várakozó álláspont van a tanügyben az új oktatási törvény elfogadásáig.

A nagyméretű találkozón természetesen nem jutott mindenki szóhoz, azonban a tanév elején kisebb körökben is összeülnek a módszertani nap keretében. A tanácskozást évről évre azzal a célkitűzéssel szervezik meg, hogy az egymással való kapcsolattartás és véleménycsere révén egy színvonalasabb oktatást tudjanak biztosítani a gyerekeknek.

Eva Ioana Sabau kihangsúlyozta az ismeretek bővítésének fontosságát. „Egy tantónak folyamatosan fejlesztenie kell magát különböző képzések, egyetem révén, vagy önszorgalomból is, de igen fontos szerepe van a kollégákkal való tapasztalatcserére is annak érdekében, hogy a kisiskolások minőségi oktatásban részesüljenek.


10-esre osztályozta a tanfelügyelő a jelenlétet
10-esre osztályozta a tanfelügyelő a jelenlétet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: