2014-07-08 10:55:58• hírek • MTI

Pert indítanak a Transformers 4. producerei ellen Kínában

Kína egyik természeti szépségeiről híres térségének turisztikai vállalata perelni készül a Transformers 4. című amerikai film producereit, mert állítólag egymillió dollárt fizettek azért, hogy a világ természeti örökségeként nyilvántartott régió logója szerepeljen a filmben, de hiába.

A hétfőn Pekingben bejelentett hír szerint a délnyugat-kínai Csungking városi Wulong Karst Tourism (Group) Co. keresetet nyújt be az amerikai Paramount Pictures és a pekingi székhelyű 1905 Internet Technology Co., Ltd vállalat ellen, mert álláspontja szerint azok megszegték vállalt kötelezettségüket.

Li Csu marketing menedzser arról számolt be, hogy a film gyártói ígéretet tettek a cég logójának bemutatására, de annak nem látják nyomát. Ugyancsak nehezményezte, hogy a filmben keverednek a vulungi és a Hongkongban készült felvételek, ami - Li szerint - megzavarja a nézőket.

A Hszinhua hírügynökség idézi a kínai producer vállalat képviselőjét, aki elismerte a szerződésszegést, de kijelentette, hogy a vulungiakat is felelősség terheli, mivel nem a megállapodás szerinti időben fizették ki a summát. A cég a Paramounttal folytatott egyeztetést követően ígéretet tett arra, hogy a DVD-ken és valamennyi televíziós, illetve digitális platformon használni fogják.

Mint kiderült, ez a pert indító vállalatot nem elégíti ki, s azt állítja, hogy a fizetés részükről időben megtörtént. Ezért magyarázatot és kártérítést követelnek. Törvényes jogaikért a csungkingi bíróságon állnak ki.

A Transformers sorozat negyedik része, A kihalás kora a legfrissebb jelentések szerint hétfő délig több mint 1,38 milliárd jüan bevételt könyvelhetett el. Ezzel a mindössze 11 napja vetített mozié minden idők legnagyobb kasszasikere Kínában, ahol 32 millió néző látta a filmet. Az Avatar 2010 óta 1,37 milliárd jüannal tartotta a csúcsot.

Kína köztudottan együttműködő partnere volt Michael Bay amerikai rendező filmjének: nem csak a jelenetek egy részét forgatták Kínában, de az amerikaiak mellett neves kínai színészek is szerepet kaptak benne.

A kínai bemutatót majdnem megzavarta egy másik vita. A filmet 10 millió jüannal szponzoráló Pangu Csoport ugyanis szintén szerződésszegéssel vádolta a Paramountot, mert állítása szerint a korábbi megegyezéssel ellentétben nem a Pangu jól ismert szállodájában tartották a film világpremierjét, és mert a Transformersben is felbukkanó szálloda képe nem került a plakátokra. A vita orvoslására Pekingbe repült maga Michael Bay, aki végül sikerrel simította el a bemutató megzavarását veszélyeztető konfliktust.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: